Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

Ενας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος στο νησί... (photos)

“Οι διακοπές στο νησί φέτος φαίνεται πως θα είναι διαφορετικές…”

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που κάναμε οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- όταν ξεκινούσαμε να οργανώνουμε τις φετινές μας εξορμήσεις, σε κάποιο κοντινό ή και μακρινό προορισμό.

Ο κορωνοϊός, αυτή η πανδημία που ακόμα δεν έχει τελειώσει και συνεχίζει δυναμικά να ζει ανάμεσά μας, έμελλε να επηρεάσει για ακόμα μία φορά τις ζωές μας, ύστερα από το δίμηνο lockdown της Άνοιξης. 

Ναι όντως αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Ο κόσμος δεν αγκαλιάζεται και αν το κάνει, θα το κάνει με δεύτερες σκέψεις. Ο κόσμος σε περιοχές που “έκλεισαν” λόγω των κρουσμάτων κυκλοφορεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με μάσκες και πλέον τα καλοκαιρινά χαμόγελα δεν τα βλέπεις. Ο κόσμος δεν έχει την καλοκαιρινή ανεμελιά των προηγούμενων χρόνων γιατί επηρεάζεται με τις καθημερινές ανακοινώσεις και τα τριψήφια νούμερα στις έξι. 

Όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια, ο Έλληνας ξέρει πως το καλοκαίρι δεν είναι όσα βλέπουμε είναι και αυτα που νιώθουμε και η ψυχή μας φωνάζει “καλοκαίρι”, ακόμα κι αν έξω γίνεται της καραντίνας. Κάθεσαι στο όμορφο μπαλκόνι, κοιτάζεις τα πλεούμενα και εκεί σταματά κάθε αρνητική σκέψη. Ακούς τον ήχο της θάλασσας και το κύμα σου διώχνει τη μιζέρια που υπάρχει.

 

Μπορεί αυτός ο δεκαπενταύγουστος και η γιορτή της Παναγίας, να είναι φέτος χωρίς πανηγύρια και με μάσκες στις εκκλησίες, όμως η δημόσια υγεία και το κοινό καλό είναι υπεράνω όλων.

Φέτος ο Δεκαπενταύγουστος θα είναι μοναχικός, για το κοινό καλό...

Θα έρθουν όμως και άλλοι δεκαπενταύγουστοι και άλλες γιορτες και πανηγύρια που θα είμαστε και πάλι ενωμένοι και αγκαλιασμένοι! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.