Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Φιλοξενία προσφύγων: Μια ευκαιρία για την Τρίπολη

240 συνάνθρωποί μας που αναζητούν μια ευκαιρία να ζήσουν καλύτερα, θα φιλοξενηθούν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας  μέσα στο προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για Σύριους υπηκόους που έχουν κάνει αίτηση χορήγησης ασύλου από το ελληνικό κράτος. 

 

Τη φιλοξενία τους θα αναλάβουν ιδιώτες, οι οποίοι και θα αποζημιωθούν από την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του κορυφαίου, δηλαδή, διεθνούς οργανισμού που ασχολείται με το προσφυγικό ζήτημα.

 

Ο Δήμος και οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν ούτε μισό ευρώ, λόγω της διαδικασίας αυτής. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει μέριμνα προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να ενταχθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία.

 

Όσον αφορά το ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα των παιδιών, ο Δήμος ανακοίνωσε πως, σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς, θα προβεί σε κατάλληλα σχεδιασμένες δράσεις για να μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

Αυτά είναι τα δεδομένα...

 

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Υπάρχουν οι δικαιολογημένες, εν μέρει, και αυτές που χαρακτηρίζονται ως "ρατσιστικές ασυναρτησίες".

 

Οι δικαιολογημένες στρέφονται γύρω από ζητήματα όπως η υγεία των φιλοξενουμένων, η απρόσκοπτη ένταξη τους αλλά και γύρω από το ζήτημα των παιδιών, που λόγω της ευαίσθητής του φύσεως, δεν είναι πάντοτε εύκολο να αντιμετωπιστεί.

 

Οι "ρατσιστικές ασυναρτησίες", οι αιτήσεις για... "δημοψήφισμα", οι χαρακτηρισμοί "λαθρομετανάστες" και τα υπόλοιπα "γραφικά", δεν θα σχολιαστούν από εμένα γιατί θέλω να πιστεύω πως αποτελούν μειοψηφικές, "άναρθρες κραυγές" και, κατά συνέπεια, θα επιλέξω να θεωρήσω πως η κοινωνία της Τρίπολης διαθέτει την ελάχιστη εκείνη ανθρωπιστική διάθεση αλλά και τη στοιχειώδη σοβαρότητα για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα όπως πρέπει. 

Είναι ευκαιρία για την Τρίπολη να αποδείξει εμπράκτως πως δεν χαρακτηρίζεται από οπισθοδρομικά σύνδρομα ενός παρωχημένου και ανερμάτιστου τοπικισμού, ο οποίος βηματίζει "χεράκι χεράκι" με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.