Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μαντζούνειο: Η Τρίπολη "σφυρίζει" αδιάφορα..

Έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας χρόνος (!) από την ένταξη της αποκατάστασης του κτιρίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ

Πέρα από τις συνήθεις αιτιάσεις περί "γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που διέπουν το ελληνικό δημόσιο", διενεργήθηκε και ένας διαγωνισμός ο οποίος κατέληξε στην επιλογή ενός αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο.

Έκτοτε, "ουδέν νεώτερον από το..μέτωπον", καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε σε σχέση με την αποκατάσταση του κτιρίου ενώ ακούγονται και.."περίεργες" φήμες στα "πολιτικά" στέκια της πόλης..

Παράλληλα, καθώς ο χρόνος περνάει και τίποτε δεν υλοποιείται, τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα συγχρηματοδότησης, αδρανοποιώντας έτσι και την προεργασία που έκανε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, της οποίας ηγείται ο αρκαδικής καταγωγής Παναγιώτης Κορκολής.

Τέλος, σημαντικοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες της χώρας, έχουν εκδηλώσει, με δηλώσεις τους, την αγωνία τους για την τύχη του ιστορικού κτιρίου. Ο υπογράφων το παρόν άρθρο έχει ιδία αντίληψη περί αυτού.

Θα επανέλθουμε, εν ευθέτω χρόνω, στο συγκεκριμένο ζήτημα που όχι μόνο αποτελεί νευραλγικό ζήτημα για την ανάπτυξη και την άνοδο της επισκεψιμότητας στην Τρίπολη, αλλά, ταυτόχρονα, είναι ένα θέμα που έχει πανελλήνιο ενδιαφέρον και άπτεται της προάσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την οποία, θεωρητικά, "κόπτονται"πολλοί.

Ή, τουλάχιστον, έτσι δηλώνουν σε "πανηγύρια", "τελετές" και.."υποδοχές κειμηλίων"..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.