Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Επιτρέπονται αφισοκολλήσεις μόνο για..πανηγύρια!

Πρόκειται για παράνομες αφισοκολλήσεις φυσικά, αλλά, συχνά το.."εθιμικό" δίκαιο είναι ισχυρότερο του ισχύοντος..

Μετά  την πρόσφατη αναφορά από μέρους της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία- πριν την έναρξη παράστασής της στο ΄Θέατρο του Άλσους του Αγίου Γεωργίου και αφού είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να συμπεριλάβει ξανά την Τρίπολη σε κάποια θερινή της περιοδεία- ανέφερε πως δεν επετράπη να γίνει αφισοκόλληση για την εκδήλωσή της.

Προφανώς, η κ. Ρουγγέρη δεν "γνώριζε" πως, πλέον, στην Τρίπολη ισχύουν πολύ αυστηροί κανονισμοί ως προς τις αφισοκολλήσεις σε δημόσιο χώρο και δη "όπου να' ναι", εκτός από τα συγκεκριμένα και ορισμένα σημεία όπου κάτι τέτοιο προβλέπεται.

Συνεπώς, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή της ήταν "δικαιολογημένες" και την.. "αποστόμωσαν", αφού απέδωσαν την "γκρίνια" της σε καθαρά οικονομικούς λόγους, την δε "αποτυχία" της παράστασής της να προσελκύσει το κοινό σε μη κατάλληλη επικοινωνιακή προώθηση, υψηλό εισιτήριο και σε διάφορους άλλους παράγοντες..

Μάλιστα, υπήρξε και περίπτωση απύθμενου θράσους εκ μέρους πρώην αιρετού, ο οποίος ανέφερε πως η κ. Ρουγγέρη δεν έχει "περιβαλλοντική συνείδηση"..Στην τελευταία αυτή, η πρώην Δημοτική Αρχή διακρίθηκε ιδιαίτερα, ως γνωστόν, ειδικά με την περίπτωση της "χωματερής" του Αγίου Βλάση, η οποία αποτελεί "καύχημα" περιβαλλοντικής συνείδησης...

Ωστόσο, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία- την οποία ανάρτησε σε ΜΚΔ η κ. Μαριάννα Καλτεζιώτη, η οποία ήταν και μέλος της Επιτροπής Λειτουργίας του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου επί Δημαρχίας Γιάννη Σμυρνιώτη-, μάλλον οι "περιορισμοί" στις αφισοκολλήσεις δεν ισχύουν για τις διάφορες πολιτιστικού, δήθεν, χαρακτήρα εκδηλώσεις που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "πανηγύρια".

 

Στην πραγματικότητα, κανένας περιορισμός δεν ισχύει, τοις πράγμασι, για τις αφισοκολλήσεις. Απλά, υφίστανται κάποια δεδομένα που είναι λογικό κάποιοι που έρχονται εξ Αθηνών ή απ' αλλού, να μην τα γνωρίζουν ή να θεωρούν πως εφόσον υπάρχει "Πολιτιστικό Καλοκαίρι" ή οτιδήποτε τέτοιο, θα υπάρχει κάποια μέριμνα ή αρωγή των Δημοτικών Αρχών σε όσους επισκέπτονται την Τρίπολη για να παρουσιάσουν μια θεατρική παράσταση ή ένα άλλο θέαμα.

 

Φευ, όμως..Εν μέρει λόγω παντελούς αδιαφορίας, εν μέρει λόγω ανικανότητας, εν μέρει λόγω ασχετοσύνης και, οπωσδήποτε, λόγω του αποτελέσματος των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών, αυτή τη στιγμή ο Δήμος Τρίπολης δεν "υφίσταται", από πολιτιστικής σκοπιάς..

 

Γεγονός που έχουμε, άλλωστε, επισημάνει πλειστάκις, διότι όταν δεν υφίσταται κανείς φορέας και όλα εξαρτώνται από την πρωτοβουλία και το "τρέξιμο" πέντε ανθρώπων, είναι απολύτως λογικό να σταματήσει το "παν", όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν λόγο να ασχολούνται πλέον.

Το ότι δυσφημείται η πόλη και αποκτά πολύ "κακό όνομα στην πιάτσα", δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν, σίγουρα πάντως όχι τους "απερχόμενους", που, άλλωστε, υποστηρίζουν πως "αναβάθμισαν" τον πολιτισμό της πόλης, εννοώντας ότι εισήγαγαν 2-3 "καινοφανείς" εκδηλώσεις, χωρίς βέβαια να εξασφαλίσουν ούτε καν τη συνέχεια αυτών δημιουργώντας έναν αξιόπιστο και οργανωμένο θεσμό.

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού "χαντακώθηκε" και η μοναδική ίσως Δημοτική δομή η οποία διαθέτει τη νομική "ευελιξία" που απαιτείται για να υποστηρίξει πολιτιστικές δράσεις; Από τη στιγμή που καταργήσαμε- αυθαίρετα- το "Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης" και απαξιώσαμε πλήρως την ΚΕΔΗΤ, μην περιμένουμε πολλά.. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.