Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ο..Ερντογάν τους "μάρανε"!

Επικίνδυνες και ανορθολογικές πρακτικές από μικρή (;) μερίδα Ελλήνων πιστών και ιερέων λόγω..μάσκας!

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι καμπάνες χτυπούσαν "πένθιμα" λόγω της.."άλωσης" της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη- σημερινή ονομασία Ιστανμπούλ- της Τουρκίας.

Ως γνωστόν, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε μια επίδειξη κιτς αλαζονείας, προχώρησε σε μετατροπή του ναού σε "τζαμί" και διενήργησε ισλαμική λειτουργία και προσευχή εντός του κτιρίου, για πρώτη φορά μετά από 85 περίπου χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα, η Ελλαδική Εκκλησία "απαντά"..Αφού είχαμε τους "Ακάθιστους ύμνους" σε μια σειρά από Μητροπόλεις- ως "αντίδραση" στην Τουρκική κίνηση-, ήρθε η σειρά της αποπομπής εκ του εσωτερικού των ναών της μάσκας προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού!

Φυσικά, η επίσημη θέση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι πως, προφανώς, η μάσκα επιτρέπεται εντός των ναών, αλλά, ήδη, έχουμε τα πρώτα περιστατικά Ελληνορθόδοξου "ταλιμπανισμού", όπως η ανακοίνωση της κεντρικής μας φωτογραφίας.

Θυμίζουμε πως, κατά την περίοδο του "lockdown", ιεράρχες είχαν αμφισβητήσει την ανάγκη λήψης μέτρων για τις εκκλησίες, ενώ κάποιοι έκαναν και πολύ σκληρές δηλώσεις κατά της Κυβερνητικής πολιτικής, μιλώντας για "περίοδο τρομοκρατίας". Το τελευταίο ειπώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας..

Είναι γεγονός πως ο θρησκευτικός φανατισμός έχει πολλές εκφάνσεις, είτε χρησιμοποιείται από την πολιτική εξουσία με ευθύ τρόπο είτε απλά.."προστατεύεται" απ' αυτήν, με αποτέλεσμα, ενίοτε, ν' αποθρασύνεται..

Όποιος δε υποστηρίζει πως δεν "συγκρίνονται" οι δυο περιπτώσεις, θα έλεγα πως αυτό είναι μια αφελής άποψη που στηρίζει την αληθοφάνειά της στον, σαφώς, μεγαλύτερο "θόρυβο" που προκάλεσε η κίνηση Ερντογάν. Επί της ουσίας, υπάρχει σαφής αναλογία και αντιστοιχία μεταξύ των πράξεων και της λογικής που διέπει τους ακραιφνείς Ισλαμιστές με τους ακραιφνείς Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.