Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τόση.."επιτυχία" δεν αντέχεται!

Aπανωτές οι.."επιτυχίες" της Ελληνικής Κυβέρνησης και, μάλιστα, χωρίς κανένα σχέδιο αλλά με πολύ.."ταλέντο"!

 

Πανδημία: Σωρεία λανθασμένων εκτιμήσεων, κακής επικοινωνιακής πολιτικής και, κυρίως, παντελούς έλλειψης σχεδιασμού, μας έφεραν στο "χείλος" του υγειονομικού και οικονομικού αδιεξόδου. Κι αν το δεύτερο ήταν, λίγο ως πολύ, δεδομένο, το πρώτο δεν ήταν καθόλου..Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται πως ήθελε να.."τονώσει" τον τουρισμό, υποστηρίζοντας μια σειρά από ανακρίβειες και προσωπικές του "ευχές"..Πάντως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε ως προς τη.."θωράκιση" του, διαχρονικά, προβληματικού Ε.Σ.Υ. κι αρχίσαμε, πάλι, τις "καταγγελίες" για την έλλειψη "ατομικής υπευθυνότητας" εκ μέρους των πολιτών, με τους τελευταίους απλά ν' ακολουθούν τα "παραδείγματα" που τους παρουσιάστηκαν..Ακόμα και η χρήση της μάσκας, τέθηκε υπό "αμφισβήτηση" από την ίδια την πολιτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης, κατά κύριο λόγο, και όχι από τους διάφορους "συνωμοσιολόγους"..

Τουρισμός- Οικονομία: Σε συνδυασμό με τον παράγοντα "πανδημία", η χαοτική, άνιση και..απότομη "επαναλειτουργία" της οικονομικής δραστηριότητας ελέω θέρους, έφερε μια, αναπόφευκτη, έξαρση των κρουσμάτων και προκάλεσε ανησυχία, με αποτέλεσμα να.."ξανακλείνουμε" σιγά σιγά! Ταυτόχρονα, η, ουσιαστικά, ανεξέλεγκτη εισροή των τουριστών και το "ποντάρισμα" στις κλιματολογικές συνθήκες, αποδείχθηκαν ρίσκα που δεν έχει, ακόμα, διαφανεί πόσο θα μας κοστίσουν..

Πλημμύρες Εύβοιας: Η "υπερφόρτωση" του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας, η "πατροπαράδοτη", αυγουστιάτικη χαλαρότητα του Δημοσίου τομέα  και η υποτίμηση της "Θάλειας", έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα στην Εύβοια. Αλλά, ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια η όποια "τραγωδία" ήταν αποτέλεσμα "κυβερνητικής ολιγωρίας" και "διοικητικής αποσάρθρωσης", τώρα ευθύνεται η "κακιά η ώρα", η "κλιματική αλλαγή" και η "ανοησία" των πολιτών! Πριν το 2019, αυτοί οι παράγοντες δεν υπήρχαν ή, μάλλον, δεν προβάλλονταν..

"112": "Ειδική" μνεία αξίζει στην "ατάκα" του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την χρήση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο τόσο είχε διαφημιστεί προ καιρού και του οποίου η χρήση, μέχρι τώρα, είναι.."άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"! Μήπως ήταν καλύτερα να μην υπάρχει, τελικά, για να υποστηρίζουμε "τι καλά που θα ήταν να το είχαμε"..;

Ελληνοτουρκικά: Αφού, πράγματι, υπογράψαμε μια, γενικών αρχών, συμφωνία με την Αίγυπτο- η οποία αφήνει πολλά θέματα "ανοικτά"-, η Τουρκία συνεχίζει να πιέζει καταστάσεις, θέλοντας είτε να "τσεκάρει" τις ανοχές Ελλάδας και άλλων "παικτών" είτε να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που, εξαρχής, διαφαινόταν πως θα οδηγηθούν: Σε μια εφ όλης της ύλης διαπραγμάτευση στη Χάγη. Αδιαμφισβήτητα, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι "ολέθρια" για τα εθνικά μας συμφέροντα, θέτοντας υπό "αναθεώρηση" ακόμα και τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Μια συμφωνία με τους γείτονές μας είναι, πιθανώς, επιβεβλημένη αλλά όχι με όρους "ότι να 'ναι"..

Ανασχηματισμός: Οι.."διορθωτικές" κινήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κριθούν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά, μάλλον, δεν πρόκειται και να "παίξουν" ρόλο. Ο "πολυδιαφημισμένος" ανασχηματισμός, "βούλιαξε" μέσα στις απανωτές κρίσεις και καλώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ρισκάρισε με σοβαρές αλλαγές. Από την άλλη μεριά, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τα βγάλουμε, προς ώρας, πέρα με κάποιους Υπουργούς που έχουν επιδείξει προφανή ανικανότητα αλλά και..γραφικότητα, ως προς την εξάσκηση των καθηκόντων τους και τη διαχείριση της δημόσιας εικόνας τους.

Συμπέρασμα: Το Καλοκαίρι του 2020 είναι ιδιαίτερα δύσκολο και κανείς δεν περιμένει "θαύματα". Επίσης, σε πολλούς από εμάς, "πέφτει βαρύ" το συνεχές "δούλεμα"..Λίγη σοβαρότητα, σε συνδυασμό με κάποια δόση αυτοκριτικής και μπόλικο ρεαλισμό, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα. Η λογική δε του "θα ήμασταν χειρότερα με τους "άλλους" είναι παιδιάστικη, αυθαίρετη και ανορθολογική..Άλλωστε, η "μαγική εικόνα" που θέλει να παρουσιάζει μια, έστω, ήπια "προπαγάνδα", δεν θα διαρκέσει για πολύ..Εκτός, αν όντως υπάρχει ένας και μόνος σχεδιασμός και αυτός οδηγεί σ' εκλογές..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.