Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Πάρκα σε ανάγκη εκτάκτου..ανάπλασης! (φωτος)

Η πόλη διαθέτει πάρκα που εφόσον αξιοποιηθούν, θ' αποτελούν "στολίδι" και "συγκριτικό πλεονέκτημα".

Δυστυχώς, η εικόνα τους προσομοιάζει περισσότερο σε μια εικόνα "εγκατάλειψης" και ελλιπούς εκμετάλλευσής τους. Οπωσδήποτε, τα πάρκα, σε γενικές γραμμές, είναι καθαρισμένα από χόρτα και απορρίμματα αλλά υπάρχουν πολλά σημεία, ενδεικτικά μιας αδιαφορίας που τείνει να μετατρέψει αυτούς τους χώρους σε "νεκροταφεία" κτιρίων και αντικειμένων που δεν έχουν πλέον χρηστική ιδιότητα και θυμίζουν.."κουφάρια" αλλοτινών περιόδων.

Σε κάθε περίπτωση, η τάση να περιέρχονται δημόσιοι χώροι στην ευθύνη συλλόγων, λίγο πολύ ανενεργών, είναι μια πρακτική παρωχημένη που είχε κάποτε μια συγκεκριμένη σκοποθεσία αλλά στη σύγχρονη εποχή φαντάζει "φενάκη", εμποδίζοντας, παράλληλα, το Δήμο Τρίπολης να προχωρήσει σε κάποιες ριζικές βελτιώσεις- όπως αυτές που σχεδιάζονται για τις πλατείες.

Tέλος, χαρακτηριστικό είναι πως οι δημότες δείχνουν απόλυτα "εξοικειωμένοι" και "αδιάφοροι" για την εικόνα των πάρκων. Μάλιστα, ενίοτε, έχουμε, δυστυχώς, εντός των πάρκων φαινόμενα που αποδεικνύουν την εν γένει αδιαφορία των Τριπολιτών για τους δημόσιους χώρους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.