Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η ιστορία ενός σκύλου που..λιαζόταν!

Ο αυμπαθέστατος σκύλος της φωτογραφίας θυμίζει-πολύ..- τους νεοέλληνες..

Τους νεοέλληνες, πολυπράγμονες και πολυμαθείς πολιτικούς μας, κατά κύριο λόγο..Στην ουσία, ο κύων είναι πιο..χρήσιμος από μια σειρά ευφάνταστων και παραληρούντων ταγών, που δεν μπορούν ν' αρθρώσουν καν λέξη για τα όσα "ωραία" και "χαριτωμένα" συμβαίνουν στην ημεδαπή..

Μέχρι και τα..Γερμανικά ΜΜΕ "ξεσηκώθηκαν", πλέον, με τις αντιφάσεις και την ανικανότητα των ηγεσιών της Ε.Ε., η οποία αδυνατεί ακόμα και να παραδεχθεί πως "έκαμεν λάθος" όταν υπονόμευε και υποβάθμιζε κάθε κοινωνικό σύστημα πρόνοιας επειδή, δήθεν, ήταν "ασύμφορο" οικονομικά και "αδιάφορο" πολιτικά..

Οι ίδιοι άνθρωποι τώρα, "αναγνωρίζουν"- και καλά..- πως δεν έπρεπε ν' αδρανοποιήσουν ή και να καταστήσουν αναποτελεσματικό το όποιο δημόσιο σύστημα υγείας..

Όμως, φευ, είναι αργά..Η πραγματικότητα "δάγκωσε" όπως ο κύων της φωτογραφίας- οκ..δεν δαγκώνει, ένα ρητορικό σχήμα θέλαμε να επιτύχουμε..

Οι νεκροί μπορεί να είναι ένα "στατιστικό δείγμα", ανώνυμοι όντες και, ουσιαστικά, αδιάφοροι για όσους δεν τους γνώριζαν, αλλά θα κρέμονται ως "δαμόκλειος σπάθη" για καιρό επάνω από τα κεφάλια όσων, συνειδητά ή ασυνείδητα, αδιαφόρησαν..

Κι ακριβώς, ως "αδιαφορούντες", προκάλεσαν θανάτους, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί..Τελικά..Τι πιστεύουμε εμείς οι "προηγμένοι"...;

Κανείς δεν ξέρει..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.