Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Επιτροπή Τσιόδρα: "Lockdown" μέχρι τέλη Φεβρουαρίου!

Αυτό εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Από τα περιοριστικά μέτρα, εξαιρούνται τα σχολεία, για τα οποία θα υπάρξει "ειδική αντιμετώπιση", ενώ είναι δεδομένη η απόφαση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ουσιαστικό "άνοιγμα" της αγοράς πριν την ερχόμενη Άνοιξη. Όσον αφορά περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό "φορτίο", θ' ακολουθείται το μοντέλο "Δυτικής Αττικής" ή "Θεσσαλονίκης", αναλόγως των στοιχείων.

Οι λόγοι που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στην παραπάνω εξέλιξη είναι, βασικώς, τρεις:

- Η μη απόδοση του δεύτερου αποκλεισμού, τουλάχιστον στο ποσοστό που προσδοκούσαν Κυβέρνηση και επιτροπή.

- Η διατήρηση του "δείκτη μεταδοτικότητας" σε υψηλό επίπεδο σε αρκετές περιοχές της χώρας και

- Η διάψευση των, όποιων, ελπίδων για ταχύ εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως πρόκειται για "εισήγηση", καθώς την ευθύνη των αποφάσεων έχει αποκλειστικά η πολιτική ηγεσία, αλλά θεωρείται απίθανο, για παράδειγμα, να επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης πριν το Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση θ' ανακοινώνει τμηματικά τις "παρατάσεις" του αποκλεισμού, αλλά και- προφανώς- τις όποιες αυστηροποιήσεις των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Τέλος, η "χαλάρωση" των μέτρων σε περιοχές με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά- όπως η Αρκαδία- δεν είναι, προς ώρας, ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται από την Κυβέρνηση.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.