Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πανδημία: Με "Σκωτσέζικο"..ντους αρχίζει το 2021..

Το 2021 δεν μπαίνει και με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η χώρα (ξανα) εισέρχεται σε πλήρες lockdown!

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε σήμερα, Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2020 και αποτελεί, υποτίθεται, μια "δικλείδα ασφαλείας" προκειμένου να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και να προχωρήσουμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Λέμε "υποτίθεται" διότι δεν πιστεύουμε πως υπάρχει κάποιος σαφής σχεδιασμός για το πως θα πορευθούμε και μετά από την παραπάνω ημερομηνία, καθώς τα πάντα βρίσκονται "υπ' ατμόν".

Το, υποτυπώδες, "άνοιγμα" μέρους της αγοράς, λοιπόν, σταματά- προσωρινά..;-, αφού, παρά τ' αντιθέτως "θρυλούμενα", δεν φαίνεται να είναι ικανοποιητικός ο βαθμός τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας ούτε και οι έλεγχοι.

Παρατηρήθηκε, σίγουρα, έντονη κινητικότητα από μέρους μεγάλης μερίδας του πληθυσμού- και στην Τρίπολη-, αλλά κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αναμενόμενο. Αντίστοιχα, αναμενόμενη είναι μια αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες ημέρες. Το ενδεχόμενο αυτό είχε, ουσιαστικά, προβλεφθεί από τους ειδικούς, εδώ και αρκετό καιρό και προσομοιάζει σε όσα συμβαίνουν και σ' άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν ήδη μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Το πρόβλημα, όμως, δεν έγκειται τόσο πολύ στην "ατομική ευθύνη" και την, υποτιθέμενη, "αυτοπειθαρχία" που θα έπρεπε να επιδείξει ο πληθυσμός. Αυτή είναι, μόνο, η μια πλευρά του..φλουριού και, μάλιστα, όχι ολόκληρη!

Τα κύρια αίτια των παλινδρομήσεων της χώρας, όσον αφορά τα μέτρα, είναι τρία:

- Η συνεχής πίεση στο Ε.Σ.Υ., το οποίο δεν ενισχύθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε όταν είχαμε χρόνο

- Η παντελής, σχεδόν, έλλειψη εμπιστοσύνης απ' όλους προς..όλους και 

- Η αργή πορεία του προγράμματος "Ελευθερία". "Αργή", φυσικά, σε σχέση με όσα είχε "προβλέψει" η Ελληνική Πολιτεία, με τρόπο αυθαίρετο και ανορθολογικό.

Είχαμε αναφέρει σε άλλο άρθρο τι προτείνει η επιστημονική επιτροπή του κ. Τσιόδρα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Κι, επίσης, είχαμε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να είναι ειλικρινής απέναντι στους πολίτες, θα καταφύγει- γι' άλλη μια φορά- σε αντιφάσεις, επικοινωνιακά "τρικ" και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις.

"Σκωτσέζικο" ντους, λοιπόν, επ' αόριστον..

(H φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο προέρχεται από την ταινία "Clerks" (1994) και, κάλλιστα, θα μπορούσε ν' απεικονίζει υπαλλήλους και ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, εμπορικών- click away- καταστημάτων, βιβλιοπωλείων..Ακόμα και όσους εργάζονται στις εκκλησίες..)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.