Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Ελλάδα" όπως.."Τουρκία"!

Tα "κατορθώματα" μελών της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση.

Όσοι είδαν- και ήταν εκατοντάδες χιλιάδες..- τα βίντεο που "κυκλοφόρησαν" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορούν να έχουν καμία αμφιβολία: Πρόκειται για "όργιο" αστυνομικής αυθαιρεσίας με ασήμαντη αφορμή.

Παράλληλα, υπήρξε, καταρχάς, ένα επιπρόσθετο "όργιο" παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από μερίδα των ΜΜΕ που παρουσίασαν ως "ρεπορτάζ" τις.."διαρροές" από την ίδια την Αστυνομία..Αυτό το γεγονός είναι χειρότερο, ακόμα κι από την ίδια τη βία που ασκήθηκε, διότι δεν αρμόζει σε δυτική, αστική, φιλελεύθερη Δημοκρατία αλλά σε ασιατική Δεσποτεία τύπου "κράτος Ερντογάν".

Είναι προφανές πως η, παταγώδης, αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, η κούραση κι ο εκνευρισμός της πλειοψηφίας των πολιτών και η, λυσσαλέα, προσπάθεια χειραγώγησης των εξελίξεων από κυβερνητικής πλευράς, θα έφερναν και ακραία φαινόμενα, όπως οι αντιπαραθέσεις και η επίθεση σε απλούς πολίτες εκ μέρους μερίδας ένστολων. 

Όμως, στις ευνομούμενες χώρες, η "αντίδραση" του κρατικού μηχανισμού δεν είναι να "διαδίδει" ανακρίβειες για να δικαιολογήσει πράξεις βίας αλλά να τιμωρεί, παραδειγματικά, την αυθαιρεσία. Απ' όπου κι αν προέρχεται, αλλά, ειδικά και κύρια, όταν προέρχεται απ' όσους, υποτίθεται, είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο εφαρμογής των νόμων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.