Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη.."

H κωμικοτραγική "εικόνα" μιας κοινωνίας που "θρέφεται" από και "θρέφει" τον παραλογισμό της ακρότητας.

Παράλληλα, συνεχίζει να κυριαρχείται από "μύθους", "συνωμοσίες", "τέρατα"- πολύχρωμα..- και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Eδώ και καιρό, αλλά ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, η νεοελληνική "ιλαροτραγωδία", έχει απωλέσει το στοιχείο της "ιλαρότητας" και ρέπει προς το, καθαρά και απλά, "τραγικό".

Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όλοι..Περισσότερο, όμως, εκείνοι που έχουν, τώρα, το "πάνω χέρι"..

Οι πολιτικοί αρχηγοί που τροφοδοτούν, συνεχώς και αδιαλείπτως, το "δικό τους" αφήγημα και "θρέφουν" ότι πιο αντιδραστικό, ημιεγγράμματο και βίαιο έχουν στον.."κόρφο" τους. Δύσκολα, άλλωστε, θα μπορούσαν να "πουλήσουν" διαφορετικά την "πραμάτεια" τους, εάν δεν εκμεταλλεύονταν την αφέλεια και την ανιστόρητη, μονομερή αντίληψη πολλών νεοελλήνων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και κινείται ένα σύνολο.

Οι δημοσιογράφοι που, σε, δυστυχώς, ικανό ποσοστό, λειτουργούν σε πλαίσιο κι επίπεδο.. "ασπρόμαυρης" ΥΕΝΕΔ και, δυστυχώς, νομίζουν πως συμμετέχουν σε γυρίσματα "δραματικής" σειράς. Επίσης, κάποιοι φαίνεται πως "θαυμάζουν" άλλα καθεστώτα, όπως αυτό της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Βορείου Κορέας..

Και, φυσικά, εκείνοι οι πολίτες που "ψάχνουν" εμφυλίους, πραξικοπήματα, χούντες και άλλα "ωραία", επειδή αδυνατούν να μιλήσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με "τσιτάτα" και "πιασάρικες ατάκες" τηλοψίας..Πολλοί, μάλιστα, δεν κερδίζουν τίποτε απτό εκ του μίσους που διασπείρουν..Μιλάμε, δηλαδή, για "ηλιθίους με πατέντα"..

Αν δεν το παρατηρήσατε, χθες οι σημαντικές ειδήσεις ήταν πως η Eurostat ανακοίνωσε πως η ύφεση στην Ελλάδα είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο στην Ε.Ε. κι, επίσης, τα κρούσματα στην Αττική ήταν τα περισσότερα από ποτέ.

Παράλληλα, κινήσεις "εκτόνωσης" γίνονται σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, σε "πείσμα" του προκλητικού χθεσινοβραδινού "διαγγέλματος" του κ. Μητσοτάκη και της γενικόλογης και ασαφούς ανακοίνωσης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Περαστικά και στον 29χρονο που δάρθηκε αναίτια την Κυριακή και στον αστυνομικό που χτύπησαν οι..."διαδηλωτές κατά της βίας" (!!!!!!). Όσο για τον Εθνικό μας Ύμνο..Ας κάνουν οι πάντες τον κόπο να διαβάσουν- και κυρίως να κατανοήσουν..- τους στίχους του..

(φωτογραφία αρχείου, πηγή: Real.gr)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.