Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ο..Πανωλεθρίαμβος*!

Η "απειλή" επίταξης των ιδιωτών ιατρών εκ μέρους του καθ' ύλην αρμόδιου θεσμικά Υπουργού είναι, αδιαμφισβήτητα, "ομολογία αποτυχίας".

Φυσικά είναι και μια επικοινωνιακού τύπου κίνηση από κυβερνητικής πλευράς, καθώς, πρακτικά, είναι από δύσκολο έως αδύνατο να "επιταχθούν" γιατροί του ιδιωτικού τομέα και, μάλιστα, ενώ είναι ήδη "αργά"..

Αφενός, διότι η "επίταξη" είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που ουδείς- πλην ίσως Κ.Κ.Ε.- δεν "τολμάει" αλλά ούτε επιθυμεί να κάνει και αφετέρου γιατί δεν έχει "νόημα", πλέον..Τέτοιες κινήσεις, παράλληλα με την αξιοποίηση ιδιωτικών νοσοκομείων, θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί πριν το τέλος του 2020 και όχι με "τελεσίγραφα" αλλά ορθολογικά. Αλλά, βέβαια, τι έκανε με ορθολογικό τρόπο η Κυβέρνηση για να κάνει κι αυτό..; Πολύ λίγα και, συνήθως, αργά..

Αφού το.."Ξεκούρδιστο Ακορντεόν" (τίτλος πρώτης σελίδας της εφημερίδας "Το Ποντίκι", πριν από λίγο καιρό) των μέτρων απέτυχε παταγωδώς, αφού σημαντικό μέρος του κοινωνικού συνόλου έφθασε στο σημείο να μην κάνει.."like" σε Πρωθυπουργικό διάγγελμα και αφού, επίσης, τα φαινόμενα "υπονόμευσης" των μέτρων αυξάνονται- με τελευταίο "κρούσμα" την βάφτιση στην οποία πήρε μέρος ο Υπουργός Ανάπτυξης-, φθάνουμε στο σημείο όπου και θα ξεκινήσει κάποια "άρση" του lockdown, γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς!

Κι ας απορεί ο κ. Σαρηγιάννης (Με 1500 κρούσματα μείναμε μέσα και με 3000 θα βγούμε έξω;), ενώ ο κ. Δερμιτζάκης, πλειοδοτώντας,  υποστηρίζει το πλήρες άνοιγμα (Ανοίξτε τα όλα, δεν βλέπω άλλη λύση) κι επιτείνει τη σύγχυση επιστημόνων και πολιτών. Όσο για την Κυβέρνηση- και όχι μόνο αυτή..- δείχνει ν' απασχολείται περισσότερο με το που θα "ρίξει" τις ευθύνες για την "επιθετική" εξάπλωση του 3ου κύματος της πανδημίας παρά με την αντιμετώπισή του!

Έχει βρεθεί, κιόλας, ο κατάλληλος "αποδιοπομπαίος τράγος": Πρόκειται για τις "συγκεντρώσεις" και κυρίως αυτές υπέρ των δικαιωμάτων του γνωστού, πρώην απεργού πείνας και δίψας, πολυ-ισοβίτη, καταδικασμένου για σωρεία ανθρωποκτονιών. "Συγκεντρώσεις που, αν θυμάστε, η Κυβέρνηση επέτρεψε επειδή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και κινδύνευε να γίνει- πάλι...- αντικείμενο χλευασμού.. Κανείς, ωστόσο, δεν δείχνει να ενοχλείται από το γεγονός πως σχεδόν ουδείς ειδικός επιστήμονας δεν έχει αναφέρει τις "συγκεντρώσεις" ως κύρια αιτία της εξάπλωσης, το αντίθετο μάλιστα. Είναι, οπωσδήποτε, μια "λογικοφανής" αιτία εξάπλωσης του ιού, όμως, δυστυχώς, ο τελευταίος εξαπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό και σε περιοχές χωρίς.."συγκεντρώσεις"..

Τα μέτρα που ζητούν επιστήμονες, τώρα που η πανδημία έχει, ουσιαστικά, "κυκλώσει" την Ελληνική επικράτεια, αφορούν την τοποθέτηση συσκευών φιλτραρίσματος του αέρα σε ΜΜΜ και καταστήματα, διεύρυνση ωραρίου επιτρεπόμενης κυκλοφορίας και, γενικώς, μέτρα που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση, ορθολογικά. Αδιαμφισβήτητα, τον παραπάνω.."τραγικό" ρόλο μπορεί να "παίξει" και η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των παλινωδιών στο θέμα του εμβολιασμού, αλλά όχι "επίσημα"..

Η Κυβέρνηση θ' ανακοινώσει την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, κάποια μέτρα αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να "στοιχηματίσει" προς ποια κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, ο Πρωθυπουργός της χώρας, σε συνέντευξή του στο CNN- Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021-, όχι μόνο "προβλέπει" την "επιπέδωση" της πανδημίας μέσα σε 10 ημέρες, αλλά διαβεβαιώνει τους δυνητικούς "τουρίστες" πως: Ανοίγουμε μέσα Μαϊου και σας περιμένουμε..

 Προφανώς, έχουμε αλλάξει "αφηγήματα" και οι δυο βασικοί "άξονες"- τουλάχιστον, μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν- είναι δύο: "Η νέα απελευθέρωση" που θ' αρχίσει στις 25 Μαρτίου 2021 με..στρατιωτική παρέλαση και το "πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού"- γι' αυτό και η.."πρεμούρα" του κ. Μητσοτάκη να υπάρξει κάποιου είδους "επισημοποίησή" του, ώστε να μπορεί, εκ των υστέρων, να ισχυρισθεί πως "ανοίξαμε με ασφάλεια και υποδεχθήκαμε υγιείς τουρίστες". Για γέλια και για κλάματα..

Το, πάντοτε επίκαιρο, "αφήγημα" της "ατομικής ευθύνης" θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται- καθώς έχει και λογική βάση-, αλλά, εάν, πραγματικά, επιθυμεί η Κυβέρνηση να "στηλιτεύσει" την ανευθυνότητα, έχει πολλά παραδείγματα εντός της. Ελπίζουμε, μόνο, πως η μνημειώδης ανευθυνότητα και ανικανότητα ορισμένων δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκατόμβες θυμάτων.

 

*(Πανωλεθρίαμβος: Η πύρρειος νίκη, η νίκη που νομίζεις ότι είναι θριαμβευτική αλλά, μακροπρόθεσμα αναδεικνύεται σε πανωλεθρία)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.