Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Θέλουν να εμβολιαστούν αλλά.."εμποδίζονται"!

Οι αδυναμίες του προγράμματος "Ελευθερία" συνεχίζουν να υφίστανται, παρά την αδιαμφισβήτητη πρόοδό του.

Μια πρόοδος που οφείλεται, κυρίως, στην προθυμία των νεότερων ηλικιών να εμβολιαστούν, προκειμένου να μπορούν να κινηθούν πιο ελεύθερα αλλά και ν' αναζητήσουν εργασία- ή να εργαστούν σε υφιστάμενη τέτοια-, χωρίς τον "βραχνά" της μόνιμης υποχρέωσης για υποβολή σ' ελέγχους ανίχνευσης του ιού.

Παρά ταύτα, συνεχίζεται η "πάγια" πολιτική του Ελληνικού κράτους, σύμφωνα με την οποία δεν "υπάρχουν", ουσιαστικά, οι πολίτες που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο- σε συνδυασμό με αντίστοιχες γνώσεις χειρισμού του- και όσοι δεν έχουν..Ι.Χ!

Το τελευταίο αυτό αφορά τους Τριπολίτες 30-44 ετών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά δεν μπορούν εύκολα να μεταβούν στο Άστρος, το Άργος και τη Μεγαλόπολη. Θα πείτε πως υπάρχουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας..Μάλλον, "μαύρο χιούμορ" αποτελεί αυτό..

Ήταν..πολύπλοκο, φαίνεται, να δημιουργηθεί κι ένα εμβολιαστικό κέντρο για το εμβόλιο αυτό στην Τρίπολη, χωρίς να σταματήσουν να λειτουργούν τ' άλλα..Θα μου πείτε, μπορούν να καθυστερήσουν και να εμβολιαστούν στην Τρίπολη αργότερα, αλλά, υποτίθεται πως το πρόγραμμα "Ελευθερία" θέλει να επισπεύσει τον εμβολιασμό..

Επιπρόσθετα, υπάρχουν άνθρωποι-κατά κύριο λόγο, τρίτης ηλικίας- που, όντες κατάκοιτοι ή με μεγάλα προβλήματα κίνησης, δεν έχουν κι αυτοί εμβολιαστεί, επειδή, προφανέστατα, δεν αποτελούν "προτεραιότητα". Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα πλέον αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη, θα υπάρξει κάποιου είδους μέριμνα γι' αυτούς μετά τα μέσα του τρέχοντος μήνα- κι ενώ, ουσιαστικά, θα έχει παύσει κάθε σοβαρή απαγόρευση λόγω πανδημίας στην ημεδαπή, ελέω τουρισμού.

Πιθανολογούμε πως θ' αξιοποιηθούν Δημοτικές υποδομές, όπως είναι το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί ο εμβολιασμός αυτού του είδους. Συνεπώς, θα μπορούσε ο Δήμος Τρίπολης να "προλάβει" την εξέλιξη αυτή και να ζητήσει, άμεσα, να του δοθεί η δυνατότητα να παράσχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Έχουμε ακούσει, πλειστάκις, τον κ. Πρωθυπουργό να λέει πως η αξία ακόμα και μιας ανθρώπινης ζωής είναι το "ακριβότερο αγαθό". Ναι, θεωρητικά έτσι είναι..

Πρακτικά...;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.