Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η μέρα που ο Κυριάκος πρότεινε "άρση πατέντας" σε οτιδήποτε..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε πρότεινε κάτι τέτοιο είτε για εμβόλια είτε για οιοδήποτε προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης..

Και, φυσιολογικώς, ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ..Και πως θα μπορούσε άλλωστε..;

Ως "νεοφιλελεύθερος" ή έστω απλός "φιλελεύθερος"- όπως αυτοαποκαλείται για να μην "αγριεύεται" η κατεξοχήν "λαϊκή", "κρατικιστική" βάση του κόμματός του-, ως "πνευματικό τέκνο" των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ και του Χάρβαρντ, ως υποστηρικτής της- εν τω μεταξύ, "χρεωκοπημένης"..- οικονομικής αντίληψης των οπαδών του Μίλτον Φρίντμαν, δεν θα μπορούσε, ούτε καν θα διανοείτο να κάνει κάτι τέτοιο..

Αν είχε σπουδάσει στο Κολούμπια ή τη Σορβόννη, μπορεί και να υφίστατο κάποια πιθανότης..Αλλά, τώρα, καμία..Φυσικά, πιθανώς ν' "αναγκαστεί" ν' ακολουθήσει τον "δρόμο" που χαράσσει ο "Γερό Τζο", δηλαδή ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Αλλά, με την υπόμνηση ότι αφορά μόνο τα εμβόλια κατά της covid-19 και μόνο μέχρι να εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός του πλανήτη ή, έστω, να χαρακτηριστεί ως "ενδημικός" ο ιός στις περισσότερες χώρες.

Φυσικά, ο Μπάιντεν δεν κινείται από ανθρωπιστικά- και μόνο- κριτήρια, αλλά, κυρίως, γεωπολιτικά..Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει τις διεθνείς σχέσεις ως ένα συνεχές "επικοινωνιακό σόου", είτε μιλάμε για γεύματα "επαναστατικά" είτε γι' αντιπαραθέσεις μεταξύ Υπουργών των Εξωτερικών..

Και, πάνω απ' όλα, ενώ, υποτίθεται πως "απεχθάνεται" τον κρατισμό, κάνει ότι μπορεί για να τον ενισχύσει, είτε μέσω ασφυκτικού ελέγχου "επιτελικής φύσεως", είτε μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης "πελατειακών σχέσεων" με πανίσχυρους- εσωτερικώς, βασικά..- επιχειρηματίες, είτε με παροχές από εδώ κι από εκεί που, εν μέρει, δικαιολογούνται λόγω πανδημίας αλλά είναι προϊόντα σχεδόν μηδενικού σχεδιασμού και "κοντόφθαλμες", είτε, τέλος, με την αντίληψη και πρακτική του "αυτόματου πιλότου" που, κατά κύριο λόγο, έχει εφαρμόσει τα 2 τελευταία χρόνια..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.