Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Σε "νευρική κρίση" η.. χώρα-πρότυπο!

H "χώρα- πρότυπο" στη διαχείριση της πανδημίας, κατά τον Υπουργό Υγείας, "βουλιάζει" παντοιοτρόπως..

Η Ελλάδα "κατάφερε", γιατί περί κατορθωμάτων πρόκειται, τα εξής:

-Εφάρμοσε το πιο εκτενές χρονικά "lockdown" στην Ευρώπη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών, χωρίς ν' απαλλαγεί από την πανδημία.

- Δεν έλαβε κανένα, ουσιαστικά, έστω μεσοπρόθεσμο μέτρο ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. σε μόνιμη βάση.

- Δαπάνησε "πακτωλό" χρημάτων, χωρίς, ωστόσο, να επιτύχει την ενίσχυση των οικονομικών δομών αλλά μόνο την βραχυπρόθεσμη επιβίωσή τους.

- Διασπάθισε δημόσιο χρήμα σε "επιφανείς επιτυχίες", όπως τις μάσκες για "κυκλωπάκια" και το "σκόιλ ελικικού", ενώ έγινε "πάρτυ" στις απευθείας αναθέσεις.

- Δεν κατόρθωσε να πλησιάσει καν τις προβλέψεις των ιθυνόντων για τον εμβολιασμό, εν μέρει λόγω ευρωπαϊκών "ολιγωριών", ενώ απεμπόλησε, νωρίς, και την αγορά περίπου ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της Moderna.

-Νομιμοποίησε, θεσμικά, την μη τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, μέσω της 6ης Ιανουαρίου 2021 (Των "Φώτων" που λέμε..), της Ικαρίας, της Νέας Σμύρνης και, γενικώς, μέσω της πρακτικής "ότι θέλουμε κάνουμε, εφόσον μας "παίρνει".

-"Γιγάντωσε" την αδιαφάνεια, τη μη λογοδοσία και τη, λεγόμενη, "διαπλοκή", με δικαιολογία την έκτακτη ανάγκη.

-"Πάγωσε" μια σειρά από "μεταρρυθμίσεις"- αν μπορούμε να τις πούμε τέτοιες..-, διότι είτε είχε υπολογίσει χωρίς τον "ξενοδόχο" (Ε.Ε.), είτε δεν υπήρχε καμία περίπτωση υλοποίησής τους στην πραγματικότητα είτε...κόστιζαν...!

Μα, καλά, θ' απορήσετε...Δεν έγινε τίποτε σωστό, πια; Προφανώς έγιναν και γίνονται 3-4 πράγματα σωστά, αλλά, κι αυτά ακόμη, είτε αποτελούν "copy-paste"- βλέπε πρώτο "lockdown" λόγω Ιταλικής "απειλής"-, είτε έχουν πρόσκαιρη και ημιτελή μορφή, όπως για παράδειγμα ο περίφημος "ψηφιακός μετασχηματισμός". Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά τα "σημάδια" είναι εκεί, για όποιον δεν έχει ιδεολογικές ή ιδιοτελείς παρωπίδες...Στην πραγματικότητα, "χάθηκαν" δυο χρόνια σε επικοινωνιακές "φαμφάρες", αστοχίες και ατολμίες που η Ελλάδα θα πληρώσει γρήγορα, καθώς δεν διαθέτει τη "βάση" που έχουν άλλες χώρες της Δύσης- ειδικά μετά τα όσα έγιναν από το 2007 κι εντεύθεν.

Και, παρόλα αυτά, χθες, 12 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2021, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σ' ένα ακόμα "δραματικό" διάγγελμα, προσπάθησε να χαρίσει..."καθρεφτάκια" στους αυτόχθονες ιθαγενείς ή να τους "απειλήσει", μήπως πάνε κι εμβολιαστούν, γνωρίζοντας- πάρα πολύ καλά..- πως ο ίδιος και οι συν αυτώ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, ακόμα και στο θέμα της εμβολιαστικής κάλυψης. Aν οι Έλληνες ήταν, κατά πλειοψηφία, μια φορά απαθείς, αδιάφοροι, αναίσθητοι, παρτάκηδες και χωρίς κρίση πριν την πανδημία, τώρα, με το "σιγοντάρισμα" της πολιτικής ηγεσίας και μερίδας των ΜΜΕ, είναι...τρεις φορές!

Αλλά, ποιος Έλληνας πολιτικός αρχηγός έκανε ποτέ ειλικρινή αυτοκριτική για να κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης..; "Άχαρος"- στα διαγγέλματα- μπορεί να είναι, όχι όμως ανόητος!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.