Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Νεοέλληνες Ζηλωτές": Οι "προ" και "κατά" του εμβολίου

Μια κωμικοτραγική κατάσταση που παράγει θύματα, κι απ' τις δυο πλευρές

Η ανοησία της επιβολής, η μη ανεκτικότητα απέναντι στην ατομική επιλογή, η "πίστη" σε έννοιες μεταφυσικού και συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, η τρικυμία εν κρανίω των "φανατικών" της μιας αλλά και της άλλης πλευράς...

Οπωσδήποτε, οι Έλληνες- και όχι μόνο αυτοί- έχουν, συχνά, την ανάγκη να "διχάζονται". Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να αισθάνονται πως "δικαιώνουν" την ύπαρξή τους. Το αν οι, a la carte, αντιλήψεις τους, δεν συνάδουν με την καθημερινή τους πρακτική, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που ουδόλως τους απασχολεί.

Το ζήτημά τους είναι να βρίσκουν "αντίπαλο". Αυτός μπορεί να είναι η "νέα τάξη πραγμάτων", "οι αγαρηνοί", οι "μασόνοι" και άλλοι πολλοί που επιβουλεύονται τις τύχες του γένους- γενικώς και αορίστως....

Επίσης, ο αντίπαλος μπορεί να είναι οι "ψεκασμένοι", οι "μη εμβολιασμένοι", οι "Παοκτζήδες" και πολλοί άλλοι....

Σημασία έχει να υπάρχει αντίπαλος, για να δικαιολογήσει το υπαρξιακό κενό αλλά και την καθημερινή "κακουχία" που βιώνουν οι περισσότεροι εξ υμών (ή και ημών)....

Η ψυχοπαθολογική αυτή προσέγγιση εδράζεται στον απύθμενο εγωισμό και τον παραδοσιακό ατομικισμό των Ελλήνων: Όντες πάντα "ορφανοί" από ένα κράτος δικαίου, μη έχοντες εμπιστοσύνη στους θεσμούς και, τοις πράγμασι, στηριζόμενοι μόνο στους οικογενειακούς και πελατειακούς τους δεσμούς, "οφείλουν" να δικαιώνουν την ελλειμματική τους ύπαρξη δημιουργώντας "δίπολα". 

Το πως θα περιγράφονται αυτά τα "δίπολα" είναι, επί της ουσίας, αδιάφορο: Το βασικό διακύβευμα είναι να υπάρχουν, ακόμα κι αν παράγονται εξ αυτών θύματα. Έτσι, και στο θέμα του "υποχρεωτικού εμβολιασμού", δημιουργήθηκαν δυο "αντίπαλα", εξόχως γελοία, "στρατόπεδα" που, ω τι έκπληξη...., ισχυρίζονται πως "μάχονται για την αλήθεια":

Οι μεν φανατικοί υπέρ του εμβολίου, ισχυρίζονται πως έχουν στο πλευρό τους τη "λογική", την "επιστήμη", την "κοινωνική υπευθυνότητα" και λοιπά.....Κρίμα, όμως, που τις "θυμήθηκαν" τώρα όλες αυτές τις έννοιες- και, πάλι, όπως τους βολεύει....Bασικά και κύρια: Φοβούνται!

Οι δε φανατικοί κατά του εμβολίου, ισχυρίζονται πως έχουν στο πλευρό τους την "πίστη", την..."άλλη επιστήμη", την "ατομική ελευθερία" και λοιπά...Κρίμα, όμως, που τις "θυμήθηκαν" τώρα όλες αυτές τις έννοιες- και, πάλι, όπως τους βολεύει...Βασικά και κύρια: Φοβούνται!

Και οι δυο κατηγορίες "αναμασούν" δοτά επιχειρήματα, κρίνουν ωφελιμιστικά το κοινωνικό γίγνεσθαι και στηρίζονται σε εγγενείς αντιφάσεις. Δηλαδή, βαυκαλίζονται.

Υπάρχουν, βέβαια, αυτοί που κρίνουν μόνοι τους, αυτοπροστατεύονται, απεχθάνονται το κράτος σε ρόλο "νταντάς", επιλέγουν ελεύθερα και δεν επιθυμούν να επιβάλλουν τίποτε στους άλλους....Αυτοί λέγονται "φιλελεύθεροι" και είναι ελάχιστοι, παγκοσμίως. 

Όπως υπάρχουν κι αυτοί που εκμεταλλεύονται την αφέλεια των φοβισμένων, καλομαθημένων μικροαστών, προκειμένου ν' αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, είτε από τους "ορθοδόξους του εμβολιασμού" είτε από τους "ορθοδόξους του μη εμβολιασμού". 

Κοινώς, αντί να συζητάμε- έστω- το πως και γιατί κατάντησαν έτσι οι βασικές δομές δημόσιας υγείας στη Δύση αλλά και η κατάσταση της υγείας του "μέσου" πολίτη, ασχολούμαστε με τους "ζηλωτές προ και κατά των εμβολίων"....Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μας τιμά, εν έτει 2021....

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.