Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω"

Μείναμε..."ενεοί" με την σημερινή ατάκα του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου!

Ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος, μάλιστα, σε "συντριπτική πλειοψηφία", θέλησε να επιχειρηματολογήσει έτσι κατά των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης, σχετικά με την πρωθυπουργική εξαγγελία περί εξάλειψης της φορολόγησης σε "γονικές παροχές", μέχρι το ποσό των 800.000 ευρώ. Ουσιαστικά, όπως ανέλυσε και ο Υπουργός των Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, πρόκειται για κλιμακωτή κατάργηση του σχετικού φόρου.

Φυσικά, αναφερόμαστε σε ακίνητη περιουσία- κατά κύριο λόγο. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο από που εξάγει τέτοια συμπεράσματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις "Ε9", οι Έλληνες, σε ποσοστό 87%, δηλώνουν περιουσία μικρότερη από 150.000 ευρώ, ενώ μόλις το 13% δηλώνει υψηλότερη.

Προφανώς, ο κ. Οικονόμου έχει στοιχεία για περιουσία που αποκρύπτεται από τη...."συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων" ή, το πιθανότερο, θα πρέπει να μας αναφέρει πως μπορεί και τα βλέπει όλα τόσο....."ρόδινα"! Αν αυτό καθίσταται εφικτό με "βοηθήματα", να τα πάρουμε κι εμείς! Ακόμα και η σάτιρα, ωχριά, βέβαια, απέναντι σε τέτοιους, επίσημους, κυβερνητικούς ισχυρισμούς...

Ολόκληρη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εδώ

Είναι το δεύτερο "χτύπημα" μέσα σε λίγες ημέρες, που καταδεικνύει πόσο..."βαθιά νυχτωμένη" είναι η Κυβέρνηση, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Το πρώτο "χτύπημα", είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο καθ' ύλην αρμόδιος, κ. Σταϊκούρας, είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: "Μη μου μιλάτε γι' ακρίβεια, οι καταθέσεις των Ελλήνων έχουν αυξηθεί πολύ, τα νοικοκυριά μπορούν ν' απορροφήσουν τις ανατιμήσεις"!

Εμείς τι να πούμε περαιτέρω....

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.