Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη-Ν.Δ.: "Μυστικά δείπνα" και...."επαναστάσεις"!

Φωτογραφία: depositphotos.gr

Μεγάλη η "κινητικότητα" εντός κυβερνώντος κόμματος στην Αρκαδία και όχι μόνο...

Καθώς όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως οι Βουλευτικές Εκλογές βρίσκονται "προ των πυλών", τα στελέχη βρίσκονται "εν ποδός πολέμου", όχι μόνο όσον αφορά την κεντρική πολιτική "αρένα", αλλά και την τοπική- με την τελευταία να "βράζει", παρασκηνιακά.

Καθώς, ούτως ή άλλως, η Ν.Δ. χαρακτηρίζεται από "βίαιες", δομικές και άλλες αντιφάσεις- που συγκρατούνται, ουσιαστικά, από την αυξημένη πιθανότητα διατήρησης της εξουσίας, ακόμα και με...."δεκανίκια"-, οι ενδοοικογενειακές συγκρούσεις τείνουν να βρίσκουν "εκτόνωση" στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου το διακύβευμα (αλλά και το ρίσκο) είναι σαφέστατα χαμηλότερο.

Αναπόφευκτα, τα "μυστικά δείπνα" μεταξύ στελεχών και οι "βολιδοσκοπήσεις" είναι στην ημερήσια διάταξη. Κύριο ζητούμενο, για ορισμένα στελέχη, η "ανατροπή" ενός διαμορφωμένου, σε αρκετά επίπεδα, status quo, το οποίο, όμως, δεν ικανοποιεί τους "καθαρολόγους" του κόμματος, που δυσανασχετούν από την "κυριαρχία" πολιτικών που δεν ανήκουν στον "αυθεντικό", συντηρητικό χώρο και, ενίοτε, χαρακτηρίζονται ως "αλεξιπτωτιστές" και "οπορτουνιστές" ή..."Πασοκογενείς"- πάντως, όχι...."γενίτσαροι"!

Φευ, όμως.......Ενώ η Ν.Δ. δεν δείχνει ν' "απειλείται" όσον αφορά την πρωτοκαθεδρία της ανάμεσα στα "κόμματα εξουσίας", η αναποτελεσματικότητά της, οι εξωγενείς κρίσεις- που η ίδια "φροντίζει" να καθιστά έτι δυσμενέστερες για τους Έλληνες πολίτες-, ο "βυζαντινισμός" που την διακρίνει, οι ακραίες τάσεις που "κρύβει" εντός των κόλπων της και, κυρίως, η αδυναμία ανάληψης της παραμικρής, πρωτογενούς, πολιτικής πρωτοβουλίας, την οδηγούν στη διαιώνιση μιας πρακτικής που ορίζει πως η πραγματικότητα αντιμετωπίζεται με καθαρά επικοινωνιακούς όρους, μέσω της συνεχούς προσπάθειας δημιουργίας "εχθρών", "φανταστικών" κατά κύριο λόγο, με σκοπό τον μόνιμο αποπροσανατολισμό μιας κοινής γνώμης που, έτσι κι αλλιώς, βρίσκεται στο "ναδίρ", από την άποψη της ενημέρωσης και ενασχόλησης με τα κοινά.

Εντός του πλαισίου αυτού, τα "μυστικά δείπνα" και οι "ίντριγκες"- ακόμα και οι νεοπαγείς "καμαρίλες"...- δεν έχουν ως απώτερο σκοπό κάποια ουσιαστική, πολιτικογενή αλλαγή, ούτε, φυσικά, μια...."επανάσταση" που θ' αρχίσει από την οδό....Καλαβρύτων, αλλά, απλά, στοχεύουν στην αντικατάσταση κάποιων προσώπων με άλλα, προκειμένου είτε να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες και να "ξεπληρωθούν" εσωκομματικοί λογαριασμοί, είτε να "τραφεί" ο ιδιότυπος βαυκαλισμός μέρους των στελεχών του κόμματος περί επιστροφής της "αγνής και καθαρής Δεξιάς", είτε ακόμα ακόμα και να γίνει μια "δικαιότερη" κατανομή των "λαφύρων"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.