Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Καλώς ήλθε το...πετρο-δολλάριο!

Η 48η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας βρίσκει την Ελλάδα εξουθενωμένη και..."γονυπετούσα"!

Η διαρκής κρίση των τελευταίων ετών και η ελλιπής διαχείρισή της- απ' όλες τις Κυβερνήσεις και, κυρίως, την σημερινή που ξεκίνησε με ευοίωνες προοπτικές και "καταβαραθρώθηκε" λόγω συγκυριών, ανικανότητας και αδιαφορίας...-, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε μια πρωτόγνωρη, για την περίοδο της Μεταπολίτευσης, κοινωνική και πολιτισμική εξαχρείωση.

Η οικονομική διάσταση της κατάστασης είναι, προφανώς, η σημαντικότερη, καθώς οι ανισότητες έχουν διογκωθεί σ' επικίνδυνο βαθμό και, ειδικά, η παρούσα διακυβέρνηση συνεχίζει να "μοιράζει" καθρεφτάκια στους αυτόχθονες ιθαγενείς και παχυλά bonus στα "δικά της παιδιά" αλλά και σε μερίδα της επιχειρηματικής κοινότητας.

Συνεπώς, τι έχει απομείνει...; Ο..."στόλος" και οι Άραβες!

Βέβαια, πέρα από τα γραφικού τύπου ρεπορτάζ για τα...αυγά που κατανάλωσαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη και την..."τόνωση" της τοπικής αγοράς, υπάρχει και μια πολύ πιο σοβαρή διάσταση στο ζήτημα της "εκχώρησης" του εθνικού πλούτου αντί..."πινακίου φακής"!

Δυο γεγονότα που θα συμβούν- εκτός απροόπτου- μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι χαρακτηριστικά της "ένδειας" που μαστίζει τη χώρα:

 

Το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που θα "περάσει" από τη Βουλή "νύχτα" και με διαδικασίες "εξπρές" λίγο πριν το Σώμα πάει διακοπές, έχει χαρακτηριστεί ως "εγκληματικό" από πολλές οργανώσεις, καθώς, ουσιαστικά, δίνει τη δυνατότητα απρόσκοπτης και άνευ κανόνων εκμετάλλευσης περιοχών που, μέχρι πρότινος, ήταν προστατευμένες. Οι θιασώτες των "θεωριών συνωμοσίας" ήδη συνδυάζουν τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης....

 

Επιπρόσθετα, την Τρίτη, θα επισκεφθεί, επίσημα, την Αθήνα, ο διάδοχος του θρόνου- και, ουσιαστικά, ηγέτης ήδη- της Σαουδικής Αραβίας. Ο, δήθεν, "εκσυγχρονιστής", για μερίδα των Ελληνικών ΜΜΕ, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, θα έρθει για "business", φυσικά, και θα δεχθεί τις "γονυκλισίες" ολόκληρης της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας....Τα δυο παραπάνω γεγονότα δεν είναι..."άσχετα", μεταξύ τους....

 

Εμείς, απλά, να θυμίσουμε πως η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει και δολοφονεί επί χρόνια αμάχους στην Υεμένη- με τη "δικαιολογία" της πάταξης των ακραίων Μουσουλμάνων-, εξυπηρετώντας συμφέροντα Δυτικών δυνάμεων και όχι μόνο, ενώ ο ίδιος ο διάδοχος θεωρείται, από τις Η.Π.Α., υπαίτιος για την άγρια δολοφονία δημοσιογράφου το 2018 στην Τουρκία (του Τζαμάλ Χασόγκτζι, αρθογράφου της εφημερίδας Oυόσινγκτον Ποστ) αλλά και για το βασανισμό πολλών μελών της Σαουδαραβικής κοινωνίας που κρίθηκαν ως "αντικαθεστωτικοί".

Φυσικά, όλα αυτά είναι..."λεπτομέρειες" για μια, κατεξοχήν, "δουλοπρεπή" ελίτ, όπως η Ελληνική....Οπότε, το μόνο που μένει είναι ν' αναφωνήσουμε "καλώς ήλθε το (πετρο) δολλάριο"!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.