Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Στo "βούρκο" του Predator..

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την ταινία του 2006 "Οι ζωές των άλλων"

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην απαντά με πειστικό τρόπο στις κατηγορίες περί "παρακράτους", ενώ οι.."συμπτώσεις" συσσωρεύονται..

Η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθείται δε, έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση αφελών επιχειρημάτων, όπως το ότι δεν μπορεί να κατηγορείται μια Κυβέρνηση της οποίας παρακολουθούνται Υπουργοί..

Το ανιστόρητο αυτό επιχείρημα, αποτελεί, μάλλον, ένδειξη της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται μέρος της Κυβέρνησης, ενώ ένα άλλο μέρος προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει...Παράλληλα, "επιστρατεύεται" κάθε μέσο, προκειμένου να υποβαθμιστεί το ζήτημα- μια τακτική που είναι, εν μέρει, επιτυχημένη, καθώς έχει ως στόχο τον εκφοβισμό, αποπροσανατολισμό και τον "κορεσμό" μιας κοινής γνώμης, που ήδη έχει "κουραστεί" από τις απανωτές κρίσεις, την οικονομική δυσπραγία και την πόλωση του πολιτικού κλίματος.

Η αβεβαιότητα που έχει "παγιωθεί" εδώ και καιρό, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και τον συσχετισμό δυνάμεων εντός της χώρας, επιτείνεται από το δεδομένο γεγονός της διενέργειας εθνικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής και της, σχεδόν βέβαιης, μη επίτευξης αυτοδυναμίας από κανένα κόμμα.

Επί της ουσίας, αυτό που "πληγώνει" περισσότερο τους Έλληνες πολίτες είναι πως, εν μέσω αυτού του ζοφερού κλίματος ηθικής κι αισθητικής εξαχρείωσης, ενισχύεται περαιτέρω η κρατικοδίαιτη και παρασιτική πλευρά της οικονομίας, ενώ η πλήρης απορρύθμιση σημαντικών σε άλλες χώρες Θεσμών- όπως οι ελεγκτικές αρχές του κράτους-, έχουν επιτρέψει σε διάφορους "σπεκουλαδόρους" ν' αποκομίσουν τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης των υπέρογκων αυξήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες. 

Με τα σημερινά δεδομένα και παρά τις υπερφίαλες, ανεδαφικές ή, απλά, υπεραισιόδοξες προβλέψεις κυβερνητικών παραγόντων, η Ελληνική οικονομία θα οδηγηθεί, και πάλι, στο αδιέξοδο που βρέθηκε πριν από 10 και πλέον χρόνια. Μόνο που η χώρα δεν αντέχει κι άλλα "χαμένα" χρόνια..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.