Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Οι..βολικοί "αντεξουσιαστές"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Καθώς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη, η διαχείριση της κρίσης αποκτά..."προβοκατόρικα" χαρακτηριστικά

Η "εργαλειοποίηση" των συνήθως υπόπτων "κουκουλοφόρων", "αντεξουσιαστών" ή "μπαχαλάκηδων", είναι μια κλασσική μέθοδος της εκάστοτε αρχής στην Ελλάδα. Προσφέρει τη "δυνατότητα" στην ΕΛ.ΑΣ. να διαλύει πολυπληθείς συγκεντρώσεις και ν' αυστηροποιεί το πλαίσιο των δραστηριοτήτων στο δημόσιο χώρο.

Επιπρόσθετα, "παρέχει" πολλές και ποικίλες δυνατότητες: Βίαιες επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα- όταν τα τελευταία, για κάποιο λόγο, δεν προστατεύονται-, επιθέσεις με γκαζάκια σε στοχευμένα σημεία, ακόμα και τηλεφωνήματα- "φάρσες" για τοποθέτηση βομβών.

Προφανώς, δεν υπονοούμε πως όλες οι παραπάνω πρακτικές είναι αποτέλεσμα κάποιου "σκοτεινού σχεδιασμού" από το, λεγόμενο, "βαθύ κράτος". Θα πρέπει, ωστόσο, να παραδεχθείτε πως είναι ιδιαίτερα "βολικές", όταν μια Κυβέρνηση παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης, μπροστά σ' ένα τόσο συντριπτικό γεγονός όπως το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Όταν, μάλιστα, έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που δεν χαρακτηριζόταν, ούτως ή άλλως, από την αποτελεσματικότητά της, η αναζήτηση "αποδιοπομπαίων τράγων" και "διεξόδων", καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική..

Απλά, θα περιμέναμε μια πιο.."επικαιροποιημένη" αντιμετώπιση της κρίσης εκ μέρους της Ν.Δ και όχι καταφυγή στις.."παραδοσιοκρατικές" πρακτικές και αντιλήψεις, ειδικά μετά το.."μπάχαλο" που επικράτησε και επικρατεί στο επικοινωνιακό πεδίο..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.