Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

H "μεταπολιτική διάσπαση" και η αχλάδα που έχει πίσω την ουρά..

Φωτογραφία: arcadia938.gr

O Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ως "μεταπολιτική διάσπαση" τα όσα συνέβησαν χθες με την αποχώρηση της ομάδας των "6+6" από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Πρόεδρος του κόμματος- το οποίο έχει απομείνει με 36 βουλευτές και.. βλέπουμε..-, απέδωσε τη φυγή "πρωτοκλασάτων" στελεχών σ' εξουσιαστικό σύνδρομο, επί της ουσίας. Υπονόησε δε πως η κίνηση προετοιμαζόταν ήδη από τη νύχτα του δευτέρου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως ο ίδιος θα έκανε τα πάντα για να διατηρηθεί η ενότητα, ακόμα και την υποψηφιότητά του είπε πως θα είχε αποσύρει, υπό προϋποθέσεις. Ωστόσο, δεν νομίζουμε πως εκφράσεις όπως "αποστάτες", "υπονομευτές" και λοιπές "χαριτωμενιές", είναι ενδεικτικές μιας μετριοπαθούς διάθεσης ή πολιτικής πρακτικής, αν προτιμάτε, που είθισται να είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να διατηρηθεί η ενότητα σ' ένα, ούτως ή άλλως, "προβληματικό" κόμμα.

Όποιος δεν ανήκει σε "φράξιες", δεν έχει "εξαρτήσεις" και, κυρίως, δεν έχει κομματική κάρτα, το έβλεπε εδώ και καιρό: Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν μπορούσε ν' αμφισβητήσει τα πρωτεία της Ν.Δ., το μόνο που τον διατηρούσε, σχετικά, ενωμένο, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο τελευταίος, όμως, για πολλούς λόγους, επέλεξε λάθος στρατηγικές στις εκλογές του 2023 και, φυσικά, είχε ν' αντιμετωπίσει πολλούς εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν μια νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως "τραγωδία" για την πορεία της χώρας.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την "απολιτίκ" μεταστροφή του εκλογικού σώματος από το 2015 και μετά, θα ήταν απίθανο να συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πάνω από 25%. Η περαιτέρω "κατάρρευση" προήλθε από επικοινωνιακά ατοπήματα αλλά κι από το γεγονός πως σε μεγάλο μέρος της Επικράτειας, δεν υφίσταται "ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ." αλλά, απλώς, κάποιοι υποψήφιοι του κόμματος και η προσωπική τους επιρροή.

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα..;

Έχουμε επισημάνει πως εάν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ όντως επιθυμεί ν' αποτελέσει σοβαρή πρόκληση για τη Ν.Δ., θα πρέπει να βάλει "νερό στο κρασί του", προσεγγίζοντας στελέχη ή ομάδες της, λεγομένης, "νέας Αριστεράς" που βρίσκεται αρκετά κοντά στο Κέντρο. Από την άλλη, η πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, χαρακτηρίζεται από την ατολμία, αναποτελεσματικότητα και, συχνά, απύθμενη αλαζονεία της Ν.Δ., που, μέσω της "ερασιτεχνικής" αλλά και "ιδιοτελούς" διαχείρισης, υπονομεύει τη μελλοντική πορεία της.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.