Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Καζάν ντιπί και.. μπουλκουμέδες!

Φωτογραφία: enikos.gr

Αφού κέρδισαν και οι δυο στις εκλογές των χωρών τους, οι κύριοι Μητσοτάκης & Ερντογάν φέρονται "αποφασισμένοι" να βαδίσουν σε "ήρεμα νερά"!

Πολύ παράδοξο το "timing", αλήθεια.. Ενώ, μέχρι πρότινος, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, και οι δυο εμφανίζονταν ως "αμείλικτοι υποστηρικτές των εθνικών δικαίων"- κυρίως, ο κ. Ερντογάν, ως, φύσει, περισσότερο εξπρεσιονιστικός και "ανατολίτης"-, προσφέροντας στο "πόπολο" αρκετές πατριωτικές "κορόνες", τώρα "θυμήθηκαν" πως "είμαστε αδέρφια" και άλλα τέτοια "χαριτωμένα"...

Προφανώς, ούτε "αδέρφια" είμαστε, ούτε τίποτε το παρεμφερές.. Υπάρχει, όμως, μια αρκετά σημαντική πιθανότητα να περάσουμε σε μια πιο "ήπιας προσέγγισης" σχέση, εφόσον τα "βρούμε"- εάν δεν τα έχουμε "βρει" ήδη..- σε οικονομικά θέματα, με κυρίαρχο στοιχείο την "κερδοσκοπική" αμοιβαιότητα.

Είναι το γνωστό "win-win" που ανέφερε ο κ. Ερντογάν στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή". Γενικά, θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη βάση σε όσα λέει ο κ. Ερντογάν, που εμφανίζεται πιο ουσιαστικός και σαφώς πιο "αποκαλυπτικός" από τον δικό μας Πρωθυπουργό.

Ο τελευταίος, βλέπετε, πρέπει να μην "προκαλεί" και το εσωτερικό του κόμματός του, εκείνο που επιμένει να θεωρεί τα ελληνο-τουρκικά ως θέμα "ταμπού" κι, επί της ουσίας, επιδιώκει την "ακινησία", γεγονός που, άλλωστε, αποτελεί πάγια τακτική της Ν.Δ. σε πολλά ζητήματα.

Υπάρχει, βέβαια, κι άλλο ένα σενάριο που διακινείται "εντέχνως" και, προς ώρας, "δειλά": Αυτό αναφέρει πως, προϊόντος του χρόνου, ο "άνωθεν" σχεδιασμός προβλέπει διάσπαση και της Ν.Δ., έτσι ώστε να δημιουργηθούν 2 "νέοι" πόλοι στο πολιτικό μας σύστημα. Ο ένας ήδη διαμορφώνεται, λέει το σενάριο, υπό τον κ. Κασσελάκη, και ο άλλος θα έχει ως επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς τα "βαρίδια" της Ν.Δ. που τον.. "καθυστερούν".

Χριστουγεννιάτικα "παραμύθια"..;  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.