Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η επικαιρότητα της...21ης Απριλίου!

Φωτογραφία: facebook

H, συγκυριακή (;), επιστροφή του "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών", κυριαρχεί στην επικοινωνιακή αντιπαράθεση ενόψει Ευρωεκλογών

Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την "επανάσταση" της 21ης Απριλίου.

Βρισκόμαστε στο "σωτήριον έτος" 2024 και η προεκλογική περίοδος που αφορά, βέβαια, τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, χαρακτηρίζεται από "παραφράσεις" του σλόγκαν "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια", που, ως γνωστόν, χαρακτήρισε την επταετία 1967-1974, ως βασικό σύνθημα της στρατιωτικής χούντας.

Η στροφή αυτή στον.. "νεο-μεσαιωνισμό" κατέστη αναπόφευκτη- τουλάχιστον, επικοινωνιακά- λόγω της αναμενόμενης μεγαλύτερης συμμετοχής των Ελλήνων ομογενών στις εκλογές, μετά τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου. 

Περαιτέρω εντυπωσιακό είναι πως ακόμα και μέρος της Αριστεράς- ήτοι, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέσω του Προέδρου του-, μετέρχεται αντίστοιχες επικοινωνιακές μεθόδους, στην προσπάθειά του να προσελκύσει ομογενείς ψηφοφόρους, "εργαλειοποιώντας" ακόμα και, υποτιθέμενα, "θαύματα"!

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. προσπαθεί ν' αμβλύνει τις συνέπειες πολιτικών αποφάσεων και κυρίως αποτυχιών της κυβέρνησης, μέσω "εργαλειοποίησης" μιας, όψιμης, εθνοπατριωτικής ρητορικής- κυρίως, από νέους υποψηφίους όπως ο κ. Αυτιάς-, ενώ τα "φιλικά" προσκείμενα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν "ρουά ματ" την κίνηση να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο καταδικασθείς από τις Αλβανικές αρχές Δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αποτελεί "δικαίωση" για νοοτροπίες που κάποιοι νόμιζαν πως είχαν, οριστικά, "ηττηθεί" εις την ημεδαπή αλλά να που, ελέω ψηφοθηρίας, επανέρχονται.

(Αλήθεια, πως συνδυάζεται η, δήθεν, στήριξη της Ελληνικής-όπως τη θεωρούμε εμείς- μειονότητας στην Αλβανία με την υπερψήφιση, από εκπροσώπους της Ν.Δ., της ενταξιακής πορείας του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης..; Προφανώς, είναι αυτό που λέμε.. "ευέλικτη διπλωματία" ή καθόλου διπλωματία, γενικώς...)

Όλα αυτά "παντρεύονται" με επιλογές προσώπων που, για κάποιο λόγο, έχουν "ακολούθους" στα social media, εξασφαλισμένη προβολή στα "κλασσικά" ΜΜΕ και, καλώς ή κακώς, είναι ή υπήρξαν δημοφιλή, ακόμα και συγκυριακά, ειδικά εάν η συγκυριακή τους υπερπροβολή ενέχει "συμβολισμούς".

Εννοείται, πως απουσιάζει, εν πολλοίς, κάθε συζήτηση για την προοπτική της Ε.Ε., τις προκλήσεις που έχει ν' αντιμετωπίσει ο υπερεθνικός αυτός "συνασπισμός" αλλά και για επιμέρους θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό, η άμυνα, το σύμφωνο σταθερότητας, το ευρω-ομόλογο και άλλα.

Θέσεις για τα παραπάνω έχουμε ακούσει από εκπροσώπους και υποψηφίους μικροτέρων κομμάτων, όπως η Νέα Αριστερά και το ΚΚΕ, αλλά από τα επικρατέστερα δεν ακούγεται "κουβέντα"- ή, τουλάχιστον, δεν τυγχάνει σοβαρής προβολής. Εν μέρει, εξαιρείται το ΠΑΣΟΚ που, όντως, προσπαθεί να θέσει κάποια ζητήματα αλλά, συχνά, εις μάτην..

Καθώς, μάλιστα, το Ελληνικό εκλογικό σώμα παρουσιάζει έντονες τάσεις "εσωστρέφειας"- τις οποίες είχε πάντα, αλλά τώρα φθάνουν σε... "δυσθεώρητα ύψη"-, ένα είναι βέβαιο:

Το βασικό κριτήριο των περισσοτέρων ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές, ΔΕΝ θα είναι η εξελισσόμενη πολιτική της Ε.Ε. αλλά "τοπικιστικά" διλήμματα, "μεταφυσικές" αντιλήψεις και νεοσυντηρητικά αντανακλαστικά. Αναφερόμαστε, φυσικά, σε όσους κάνουν τον... "κόπο" να ψηφίσουν, που, όπως φαίνεται, δεν θα είναι και πάρα πολλοί....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.