Στηλες - Et in Arcadia ego

Ο Βασίλης που προσπαθεί... να φέρει την άνοιξη! (vid)

Ο Τριπολίτης που έγραψε μουσική για την συμμετοχή του στον παγκόσμιο διαγωνισμό Score Relief 2021.

Ο Βασίλης Γεωργακόπουλος ξεκίνησε πιάνο στα 8 και μέχρι τα 16 έκανε σπουδές στην κλασική μουσική. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στα 16 και ερχόμενος στο σήμερα μπορεί να πει κανείς ότι έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη μουσικής, καθώς και με άλλους καλλιτεχνικούς τομείς όπως το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Ο Βασίλης είναι από τους λίγους Έλληνες που δήλωσαν συμμετοχή στο παγκόσμιο διαγωνισμό Score Relief 2021, για τον οποίο επένδυσε ένα βίντεο animation με την δική του μουσική.

Ο διαγωνισμός αυτός εκτός από την ανάδειξη καλλιτεχνών, έχει και έναν συμβολικό σκοπό, για τους καλλιτέχνες που έχουν πληγεί από τον κορωνοιό, γι αυτό υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάς.

Ο Βασίλης κλήθηκε να επενδύσει μουσικά ένα βίντεο με μια νεαρή κοπέλα η οποία προσπαθεί να φέρει την άνοιξη, άραγε θα τα καταφέρει; Η επιλογή του νικητή θα γίνει μέσω κριτικής επιτροπής.


Λίγα λόγια από τον Τριπολίτη Βασίλη Γεωργακόπουλο. 

Αναμφίβολα η πανδημία αποτελεί - δυστυχώς - σημαντική τροχοπέδη όσον αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο. Παρόλο που μια κατάσταση σαν αυτή  μπορεί να αποβεί καρποφόρα όσον αφορά την έμπνευση, δεν παύει να αποτελεί τεράστια απειλή για την βιοποριστική ισορροπία ενός καλλιτέχνη. Είναι πολύ σημαντικό το κράτος να μεριμνήσει για όλους τους συνάδελφους καλλιτέχνες που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος κυλάει σε αρκετά γρήγορο ρυθμό καθώς φροντίζω να κρατάω την ημέρα μου γεμάτη: ασχολούμαι με προσωπικές μου συνθέσεις, με πρότζεκτ που αφορούν την τηλεόραση και το θέατρο, καθώς και με πρότζεκτ που συμπεριλαμβάνουν και άλλες μορφές τέχνης εν γένει (χορός,video,κτλ).

Ένα από τα προσωπικά πρότζεκτ που με απασχόλησαν έντονα τις τελευταίες μέρες είναι και το συγκεκριμένο φίλμ.Το συγκεκριμένο φίλμ αποτελεί τη συμμετοχή μου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Score Relief 2021 που αφορά τη σύνθεση μουσικής σε short film.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα είναι να κάνω ένα ταξίδι, καθώς μου έχει λείψει ιδιαιτέρως η αίσθηση του να επισκεφθώ ένα νέο τόπο. Επίσης στα μελλοντικά μου πλάνα είναι και η εγκατάσταση μου στο εξωτερικό προκειμένου να διευρύνω το καλλιτεχνικό μου φάσμα.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.