Στηλες - Et in Arcadia ego

Τα πλεκτά της Τρίπολης που έφτασαν Αμερική!

Όσα φέρνει η καραντίνα... τα στέλνει Αμερική, με χταπόδι διπλής όψης!

Η Βασιλική Αγγούρια μένει τα τελευταία 7 χρόνια στην Τρίπολη και εργάζεται σε κατάστημα με ενδύματα. Ήρθε στην πόλη ως φοιτήτρια, αλλά την αγάπησε τόσο πολύ που θέλει να ζήσει για πάντα στην όμορφη Αρκαδία.

"Την τέχνη του να πλέκω την αγαπούσα πάντα, είναι οικογενειακή υπόθεση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στις γυναίκες της οικογενείας, δηλαδή εγώ έμαθα να πλέκω από την μαμά μου, η μαμά μου από την γιαγιά μου και πάει λέγοντας. Πολλές φορές θυμάμαι να χάνω συχνά τα κλειδιά μου και να πλέκω ένα γρήγορο τσαντάκι για να τα αποθηκεύσω".


Όλα ξεκίνησαν από την καραντίνα, ήταν κλειστά τα μαγαζιά, ατελείωτες οι ελεύθερες ώρες και είπα να ξεκινήσω το πλέξιμο.

Ξεκίνησα από πλεκτά ζωάκια, στην συνέχεια έκανα μπρελοκάκια και κατέληξα να πλέκω ολόκληρες κουβέρτες.

Πολλοί φίλοι μου έλεγαν μα καλά γιατί δεν τα πουλάς, αλλά δεν το είχα σκεφτεί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

Απευθύνθηκα στην ιστοσελίδα etsy, η οποία είναι ειδική για χειροποίητα προϊόντα για ερασιτέχνες. 

Την σελίδα μου την ονόμασα AGGOUROUMI, το όνομα το εμπνεύστηκα από το επίθετο μου και την τέχνη που ονομάζεται amigurumi, έτσι γεννήθηκε το aggouroumi.

Άρχισα να ανεβάζω στα social media φωτογραφίες και βιντεάκια ώστε όποιος θέλει να αγοράσει κάποια προϊόντα να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα etsy, και επειδή έχω αρκετούς γνωστούς και συγγενείς στην Αμερική, η μια παραγγελία έφερε την άλλη και τα πλεκτά από την Τρίπολη έφτασαν στην μακρινή Βαλτιμόρη.

Την μεγαλύτερη θραύση την έχουν κάνει τα χταπόδια διπλής όψης, από την μια πλευρά είναι χαρούμενα και από την άλλη θυμωμένα.

Είναι πολύ διαδεδομένα τον τελευταίο καιρό στα ζευγάρια. 

Όταν οι κοπέλες θέλουν να ζητήσουν κάποιο γλύκισμα από τον αγαπημένο τους τυλίγονται στις κουβέρτες και αφήνουν σε ένα εμφανές σημείο το θυμωμένο χταπόδι, ο αγαπημένος πρέπει να αφήσει τόσα γλυκά ώστε η κοπέλα να γυρίσει το χταπόδι από την χαρούμενη πλευρά.

Στόχος μου, είναι να φτιάξω ένα δικό μου eshop με τα χειροποίητα πλεκτά μου, και να διαφημίσουμε μέσα από αυτό την πόλη της καρδιάς μου την Τρίπολη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.