Στηλες - Et in Arcadia ego

Τα Λαζαράκια της Τρίπολης που έφτασαν εξωτερικό!

Ο νεαρός Τριπολίτης που αναζητά και φέρνει στο φως ήθη και έθιμα!

Ο Ευστράτιος Τούμπας είναι 27 χρονών και κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας. Είναι φοιτητής της κτηνιατρικής στη Σόφια της Βουλγαρίας, λατρεύει την μαγειρική και τον τόπο που μεγάλωσε.

"Βαθιά επηρεασμένος από το εστιατόριο μας στην Τρίπολη, Σαλέ Δεξαμενή, λατρεύω τη μαγειρική. Έτσι παρόλο που βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά, την ημέρα της Ανάστασης του Λαζάρου, αποφάσισα να φτιάξω Λαζαράκια. Τα Λαζαράκια είναι μικρά αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια, που έχουν το σχήμα του Λαζάρου όπως αυτό αναπαρίσταται στις εικόνες, που συμβολίζουν την Ανάσταση του. 

"Καθώς περνούν τα χρόνια βλέπουμε πως μερικά ήθη και έθιμα ξεθωριάζουν..., οπότε καλό θα ήταν η νεολαία να τα αναζητά και να τα φέρνει στο φως!"

Εδώ στην Βουλγαρία, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα έθιμα μας.

"Τις ημέρες της καραντίνας της πέρασα στην Βουλγαρία, διαβάζοντας, δουλεύοντας και φυσικά μαγειρεύοντας! Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία και λίγη ακόμα υπομονή μιας και μετά την μπόρα βγαίνει ο ήλιος!"

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ:

Για τη ζύμη:

-400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

-14 γρ. μαγιά, ξερή

-200 ml νερό

-30 ml ηλιέλαιο 

-1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο

-½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Για τη γέμιση:

-100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

-50 γρ. σταφίδες, ξανθές

-Στικ γαρύφαλλου, για τα μάτια

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.