Στηλες - Γκαλοπ

ΨΗΦΙΣΤΕ: To αγαπημένο σας χωριό στην Αρκαδία! (part 2)

Τα παραδοσιακά χωριά της Αρκαδίας, είναι όλα ξεχωριστά, γεμάτα με φυσικό πλούτο και σπάνια αξιοθέατα, που συνδυάζουν ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά, με εξαιρετικές υπηρεσίες διαμονής, φαγητού και διασκέδασης.

Το χωριό που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα στην ψηφοφορία, είναι τα Λαγκάδια... Αυτή τη φορά ποιο λέτε ότι θα κερδίσει;

6 χωριά της Αρκαδίας... που εσείς θα τα ψηφίσετε!

 

  • Η Καρύταινα, διακρίνεται για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα, που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες.
  • Το Βαλτεσινίκο, αποτελεί έναν από τους "πιο ορεινούς οικισμούς" ή πιο συγκεκριμένα υψηλότερα χτισμένους υψομετρικά, της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.
  • Η Ζάτουνα, κατοικήθηκε από Σλάβους τον 8ο αιώνα, εξ ου και το όνομά της, το οποίο είναι σλαβικό και σημαίνει "πέρα από το ποτάμι" ή "τόπος που πλημμυρίζει με νερό".
  • Η Αράχοβα, έχει έντονη την παραδοσιακή πετρόχτιστη αρχιτεκτονική της περιοχής. Στο άνω μέρος του χωριού βρίσκεται η κεντρική εκκλησία και η κεντρική πλατεία του χωριού.
  • Το Θεόκτιστο, έχει προνομιακή θέση μεταξύ του Μαινάλου και των βουνών της Αχαΐας, που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη για εξορμήσεις σε αρκετές και ενδιαφέρουσες περιοχές και τοποθεσίες.
  • Τα Τρόπαια, μια παραδοσιακή κωμόπολη με φυσικές ομορφιές, που αποτελεί σημαντικό διοικητικό κέντρο όλης της Βορειοδυτικής Γορτυνίας.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.