Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Οδήγηση και αλκοόλ

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση.

Μην οδηγείτε  ποτέ εφόσον πιείτε, μην επιβιβάζεστε ποτέ σε αυτοκίνητο κάποιου που έχει πιει και μην του επιτρέπετε να οδηγήσει καθόλου.

Δεν υπάρχει ασφαλή ποσότητα αλκοόλ που να συνδυάζεται με οδήγηση. Κάθε άνθρωπος επηρεάζεται διαφορετικά από τον άλλο, κάθε φορά είναι διαφορετική για τον ίδιο άνθρωπο.

Η επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μια δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται: Τη μια στιγμή αισθάνεσαι δυνατός και την επόμενη σε έχει καταβάλει.

Γι’ αυτό δεν πίνουμε γουλιά εφόσον πρόκειται να οδηγήσουμε. Προτού βγούμε για διασκέδαση ορίζουμε τον οδηγό της παρέας, αυτός δεν θα πιει ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια στην επιστροφή. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.