Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Χιόνι και δρόμοι ολισθηροί

Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε χιόνια και παγωνιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αρκαδία.

Σε τέτοιες συνθήκες οδηγείτε με "μία σχέση κάτω": Χρησιμοποιώντας μία χαμηλότερη σχέση στο κιβώτιο έχετε καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι και σε ολισθηρούς δρόμους. Αν από την άλλη κολλήσετε στον πάγο "μία επάνω" ταχύτητα μπορεί να βοηθήσει να ξεκολλήσετε. 

Οδηγείτε χωρίς απότομες κινήσεις: οι πιο ελαφριές και απαλές κινήσεις στο γκάζι, στα φρένα και στο τιμόνι βοηθούν να μην χάσετε τον έλεγχο του οχήματος.

Μην πανικοβάλλεστε: αν χάσετε το έλεγχο στον πάγο, το χιόνι ή σε βρεγμένο δρόμο, διορθώστε απαλά με το τιμόνι. Αν η ουρά του αυτοκινήτου γλιστρήσει στρίψτε το τιμόνι προς την πλευρά που γλιστράει αποφεύγοντας το απότομο φρενάρισμα.

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.