Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: Στα 3 ευρώ το πιτόγυρο... Εσείς τι λέτε;

Στο άκουσμα της είδησης για αύξηση της τιμής του πιτόγυρου στα 3 ευρώ από την 1η Μάη 2019 παγώσαμε όλοι. Κι αμέσως μετά αναρωτηθήκαμε: "τι θα τρώμε τώρα;"

Δεν πάνε πολλές μέρες απ' όταν κυκλοφόρησε η είδηση για την αύξηση της τιμής του πιτόγυρου στα 3 ευρώ. Και μάλιστα από την Πρωτομαγιά! Και μάλιστα σε μία χώρα, όπου το σουβλάκι τιμάται ιδιαιτέρως!

Οι περισσότερες ευθύνες πέφτουν στην κινεζική παραγωγή χοιρινού κρέατος, η οποία υπέστη πλήγμα μετά την ασθένεια αμέτρητων χοίρων, οι οποίοι και κρίθηκαν ακατάλληλοι προς βρώση...

Το ένα λοιπόν έφερε το άλλο, καθώς η Κίνα αποτελεί έναν από τους κρίκους της παγκόσμιας αγοράς και οικονομίας. Η αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο του κόστους του χοιρινού κρέατος δε θα άφηνε ανεπηρέαστη την ελληνική αγορά, η οποία δέχεται το ένα οικονομικό πλήγμα μετά το άλλο.

Με τους ιδιοκτήτες εστιατορίων - ψητοπωλείων να έχουν ήδη απορροφήσει ένα πρώτο κύμα αυξήσεων και να βρίσκονται τώρα πάλι αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις και τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα εύκολο, γρήγορο και αγαπημένο πιτόγυρο, η αναστάτωση είναι μεγάλη!

Οι Σύλλογοι Εστιατόρων διαφόρων πόλεων έχουν ήδη συνεδριάσει επί του θέματος και έχουν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες σε κάποιες πόλεις η αύξηση θα απορροφηθεί από τους ίδιους, ενώ σε κάποιες άλλες η αύξηση θα επιβαρύνει τον καταναλωτή.

Στην Τρίπολη δεν έχει γίνει ανάλογη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ακόμα πώς θα κινηθούν...

 

"Στηρίξτε μας για να συνεχίσουμε", είναι το σύνθημα του Σωματείου Ψητοπώλων, όπως θα δείτε και στην αφίσα που ακολουθεί: 

Το arcadia938.gr μίλησε με τους πολίτες της Τρίπολης για αυτή την αύξηση αλλά και με τους επιχειρηματίες. Δείτε τι είπαν στο πρώτο βιντεο οι πολίτες και στο δεύτερο οι επιχειρηματίες... 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.