Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 93.8: Στα 3,50€ το τυλιχτό στην Τρίπολη!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων καθώς οι τιμές των πρώτων υλών και, φυσικά, το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν αυξηθεί υπέρογκα

Παράλληλα, η φορολόγηση της δραστηριότητάς τους, σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό, έχουν δημιουργήσει μια "εκρηκτική" κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως επιτυχημένος, αντικειμενικά, επαγγελματίας του χώρου στην Τρίπολη, μας δήλωσε: "Καλύτερα να ήμουν κλειστός για τους επόμενους 4-5 μήνες!"

Παρ' όλα αυτά, κι ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας τα προϊόντα των ψητοπωλείων σημειώνουν μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, οι επαγγελματίες της Τρίπολης θα "προχωρήσουν" σε αυξήσεις όπου, ουσιαστικά, δεν προβλέπουν ουσιαστική κερδοφορία για τους ίδιους, καθώς "απορροφούν" μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες (φωτογραφία) αλλά και στο ρεύμα. Να σημειώσουμε πως και το λεγόμενο "καλαμάκι" αναμένεται ν' αυξηθεί κατά 20 λεπτά του ευρώ.

Όπως μας εξήγησαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών του χώρου, γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μην "μεταφερθεί" στους καταναλωτές η δυσβάσταχτη, για τους επαγγελματίες, αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων. Το γεγονός αυτό δεν έχει ως στόχο την διατήρηση της κατανάλωσης σ' ένα επίπεδο τέτοιο που θα μπορεί να υποστηρίξει την επιβίωση των επιχειρήσεων, καθώς οι Τριπολίτες επαγγελματίες αντιλαμβάνονται πως οι πολίτες υφίστανται- και αυτοί- μεγάλη οικονομική πίεση.

Σε κάθε περίπτωση, οι επαγγελματίες του χώρου μας περιέγραψαν μια κατάσταση που βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, γεγονός άλλωστε που διαπιστώνεται σε πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες στη χώρα μας. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη περίοδο των απανωτών "lockdowns" ελέω πανδημίας, είναι, πραγματικά, απορίας άξιο πως είναι δυνατό να "συγκρατούνται" κάποιες ανατιμήσεις, καθαρά και μόνο λόγω της προσπάθειας που καταβάλουν ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, καθίσταται επιτακτική η, μερική έστω ή βραχύβια, μείωση της φορολόγησης, προκειμένου να μην έχουμε περισσότερα "λουκέτα", κατά το επόμενο διάστημα. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε γνωστό ψητοπωλείο της Αρκαδικής πρωτεύουσας, όπου περιγράφονται, γλαφυρά, όλα τα παραπάνω:

Αγαπητοί μας πελάτες 

Τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε μαζί σας εδώ και χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της πρωτοφανούς αύξησης των τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες και έχοντας ήδη απορροφήσει το 50% των αυξήσεων, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή των τιμών στα προϊόντα μας. 

Ωστόσο, η αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας, να μην αλλάξουμε προμηθευτές και συνεργάτες, διατηρώντας τα προϊόντα μας στο υψηλότερο επίπεδο της αγοράς, μας επιβάλλει να μην προβούμε σε πιο φθηνές λύσεις.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη στήριξη της απόφασης αυτής και ευχόμαστε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε μαζί σας.

Ψητοπωλείο "Ο Θόδωρος" 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.