Συνεντευξεις

"Κάθε Σάββατο είναι μία υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά κι εμάς!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τα δωρεάν μουσικά σεμινάρια του μουσικού κέντρου εκμάθησης "Επτάφθογγο" και τα drums μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" το μέλος του "Επτάφθογγο" και drummer, Σταύρος Αλεξόπουλος.

 

Το Σάββατο 26/11 πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το πρώτο μουσικό σεμινάριο στο "Επτάφθογγο" από τα μέλη της ομάδας, που το απαρτίζουν! Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι εντυπώσεις των μικρών φίλων -αλλά και των γονιών τους- οι καλύτερες!

 

"Γίνονται μουσικά σεμινάρια στο "Επτάφθογγο" εντελώς δωρεάν, έτσι ώστε οι γονείς και τα παιδιά να βλέπουν το κάθε όργανο και να καταλάβουν αν θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, πού θέλουν να κατευθυνθούν κτλ." διευκρινίζει ο drummer της ομάδας, Σταύρος Αλεξόπουλος.

 

"Έγινε μία όμορφη κίνηση από το "Επτάφθογο", για να γνωριστούν όλοι με όλα τα μουσικά όργανα. Ήμουν αυτός, που έκανε την πρώτη παρουσίαση, ως υπεύθυνος του τμήματος τυμπάνων και είχαμε μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο! Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, οι γονείς το ευχαριστήθηκαν και περάσαμε πολύ όμορφα! Στο τέλος του σεμιναρίου τα παιδιά -αλλά και κάποιοι γονείς!- έπαιξαν drums και όλοι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι!" αποκαλύπτει ο κύριος Αλεξόπουλος.

 

Όμως ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, για να αρχίσει να ασχολείται ένα παιδί -ή ένας ενήλικας- με τα τύμπανα ή το τουμπερλέκι; Υπάρχει "ταβάνι" στην εκπαίδευση; Αγοράζουμε drums για το σπίτι ή υπάρχει πιο οικονομική και... ήσυχη εναλλακτική λύση; Πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί και να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο; Η απορρόφηση ενός drummer γίνεται μόνο από μπάντες και κέντρα διασκέδασης ή υπάρχουν κι άλλες προοπτικές;

 

"Κάθε Σάββατο, που θα πραγματοποιείται ένα σεμινάριο, θα είναι μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά, τους γονείς και βέβαια για εμάς τους ίδιους! Είναι πολύ όμορφο, να βλέπεις όμορφες φατσούλες και γονείς να το ευχαριστιούνται!" δηλώνει ενθουσιασμένος ο drummer.

 

Με ποιον τρόπο και ποια κριτήρια γίνεται στο "Επτάφθογγο" η επιλογή του μουσικού οργάνου, πάνω στο οποίο θέλει να εξασκηθεί ο ενδιαφερόμενος; Πού μπορεί να απευθυνθεί για πληροφορίες, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα μουσικά σεμινάρια; 

 

Ακούστε, όσα είπε ο Σταύρος Αλεξόπουλος...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.