Συνεντευξεις

Τηγανούρια στον "93.8": "Η ψυχή πρέπει να αντέχει!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τις νέες της μουσικές δημιουργίες, τις live εμφανίσεις της και τις συνεργασίες - εκπλήξεις μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" η διακεκριμένη σολίστ ακορντεόν και συνθέτρια, Ζωή Τηγανούρια.

 

Η Ζωή Τηγανούρια, μας μίλησε εν μέσω ηχογράφησης της νέας της συνεργασίας με τη Mezzo Soprano της Λυρικής Σκηνής, Ελένη Βουδουράκη, ώστε να μας ενημερώσει για τα νέα της έργα και τις συνεργασίες της.

 

Η σολίστ ακορντεόν, συνθέτης και perfomer μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" για τις live εμφανίσεις, που θα πραγματοποιήσει το εγγύς αλλά και στο απώτερο μέλλον. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε το remix του Last Tango με τον Dj Τάσο Πυλαρινό και τα φωνητικά της Ελένης Βουδουράκη. Πρόκειται για μία σύνθεση, που θα συμπεριληφθεί στην επόμενη διεθνή συλλογή Budha Bar, ενώ πρόκειται να γίνει και ολόκληρη θεατρική παράσταση.

 

"Θέλουμε να περάσουμε μέσα από την τέχνη -γιατί η τέχνη έχει αυτή τη δύναμη- το μήνυμα της χαράς, της αισιοδοξίας και του μεγαλείου της ζωής. Όλα μπορούν να ξεπεραστούν και η ψυχή πάντα αντέχει" σχολιάζει η Ζωή αναφορικά με την πολύ πρόσφατη συνεργασία της με τη νέα ερμηνεύτρια, Πολυτίμη, η οποία ερμηνεύει τα "Όνειρα Κομμάτια" σε σύνθεση της Ζωής Τηγανούρια και στίχους της Μαρκέλλας Σελιανίτου.

 

"Η αγάπη γι' αυτό, που κάνω, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη μουσική! Σε συνδυασμό με την υπέροχη οικογένειά μου, η μουσική είναι ένα υπέροχο δώρο για τη ζωή μου" συνεχίζει η σολίστ.

 

Αναφορικά με το "μυστικό όπλο", που θα μας βοηθήσει να αντέξουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας, η συνθέτης στάθηκε σε τρεις έννοιες: συνειδητότητα, αντίληψη του "υπάρχω και ξέρω τι υπάρχει γύρω μου" και ποιότητα στη ζωή μας!

 

Η performer μας παρουσίασε και το γεμάτο πρόγραμμα των επόμενων μηνών για τις live εμφανίσεις της σε Ελλάδα, Αγγλία και Κύπρο, ενώ μας αποκάλυψε την παρουσίαση της παράστασης "Έτσι είναι η ζωή", που έχει ετοιμάσει με το συνθέτη και βιρτουόζο στο μπουζούκι, Χρήστο Παπαδόπουλο, βγαλμένη από τη ζωή μας με ρετρό κομμάτια από τον ελληνικό κινηματογράφο, διεθνές ρεπερτόριο και καλά, κλασσικά, λαϊκά τραγούδια. Στην παράσταση θα συμμετέχουν πολλοί και ταλαντούχοι καλλιτέχνες, guests και χορευτές, ενώ θα προβληθούν και κάποια videos!

 

"Δε στοχεύουμε στο εμπόριο, αλλά στο να αγγίξουμε τις ψυχές, όσων μας ακούνε" προσθέτει η διακεκριμένη καλλιτέχνιδα, επισημαίνοντας: "Ο στόχος μας με αυτές τις παραστάσεις είναι να δημιουργούμε ανοδικά συναισθήματα στο κοινό, που μας ακούει!"

 

Ακούστε, όσα είπε η Ζωή Τηγανούρια...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.