Συνεντευξεις

"Η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ADVANCE, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" η διευθύντρια του κέντρου, Βαρβάρα Μπότη - Κωτσιοπούλου.

 

Την Παρασκευή 27/01 θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη μία ενδιαφέρουσα ομιλία από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ADVANCE με θέμα: "Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Η Άγνοια Βλάπτει Σοβαρά την Οικογένεια".

 

Όλα τα παιδιά -αλλά και εμείς οι ενήλικες- περνούν αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά τους ενασχολούμενα με το διαδίκτυο. Όμως, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους μεγάλους, ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι μέσα στον κυβερνοχώρο, όπως το cyberbulling, η υπερέκθεση, ο κυβερνοβασανισμός, ο εθισμός, οι διαδικτυακοί θηρευτές, το ακατάλληλο υλικό, οι φωτογραφίες, κλπ.

 

"Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους για τους ανήλικους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους βαραίνει πρωταρχικά την οικογένεια. Γι' αυτό και η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμα κι αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις θα μπορέσει να ενημερωθεί και να συμβάλλει σημαντικά στη θωράκιση του παιδιού του" διαπιστώνει η διευθύντρια του ADVANCE.

 

Τι ώθησε την κυρία Μπότη - Κωτσιοπούλου να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση; Ποια θα είναι τα κύρια σημεία της ομιλίας; Σε τι ερωτήματα -κυρίως των γονέων- θα δοθούν απαντήσεις; Τι θα ακολουθήσει αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας;

 

Ακούστε, όσα είπε η κυρία Μπότη - Κωτσιοπούλου...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.