Συνεντευξεις

"Τα μπλόκα δεν πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση των αγροτών"(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, τις μεθοδεύσεις των κομματικοποιημένων μελών, τα αιτήματα των αγροτών και το μέλλον της αγροτιάς στην Ελλάδα μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου "ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ", Τσιάμης Χρήστος.

 

Στο χορό των κινητοποιήσεων με οδικά μπλόκα έχει μπει η αγροτιά της βορείου και κεντρικής Ελλάδας, με τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοποννήσου θεατές σε ένα έργο, που τη φετινή χρονιά δεν επιθυμούν να επαναλάβουν.

 

"Το να βγούμε με τα αγροτικά μας οχήματα - τρακτέρ στο δρόμο και να εμποδίσουμε τη διέλευση του κόσμου, πρέπει να είναι η τελευταία μας κίνηση και όχι η πρώτη. Πρέπει πρώτα να συζητήσουμε και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου και κατανόησης και στο τέλος -και εφόσον δεν έχουμε εισακουστεί- να βγούμε στο δρόμο κατ αυτόν τον τρόπο" τόνισε ο κύριος Τσιάμης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση των Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

 

"Πέρυσι ήμασταν όλοι οι αγρότες ενωμένοι. Δε μας απασχολούσε, τι ψηφίζει ο καθένας μας. Μας απασχολούσαν τα προβλήματα του κλάδου μας και η επίλυσή τους. Φέτος, όμως, έχουν ξεκινήσει "κινήσεις" από κομματικούς σχηματισμούς, οι οποίες δεν αποσκοπούν στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά σε άλλου είδους αποτελέσματα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να συνταχθούμε με τέτοια άτομα. Δε θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, για να εξυπηρετήσουμε κομματικές σημαίες"  τονίζει ο πρόεδρος της "ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ", ενώ συμπληρώνει:

 

"Ο ενεργός αγροτικός πληθυσμός έχει μειωθεί από το 23% στο 6% και το κόστος της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν όντως η αγροτιά και η κτηνοτροφία αποτελούν τον ισχυρότερο οικονομικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας!"

 

"Στόχος μας είναι να εισακουστούμε και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο αρίστης ποιότητας και χαμηλών τιμών προϊόντα"  δηλώνει ο κύριος Τσιάμης.

 

Σε ποιο βαθμό έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων; Γιατί είναι έντονο το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα και όχι στην Πελοπόννησο; Τι απαντά ο κύριος Τσιάμης στην άποψη, ότι οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, όποτε δεν έχουν δουλειά να κάνουν; Τι συζήτησαν οι αγρότες με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, πριν λίγες ημέρες στην Τρίπολη;  Ποιο είναι το μήνυμα, που στέλνει σε όλους;

 

Ακούστε, όσα είπε ο Χρήστος Τσιάμης...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.