Συνεντευξεις

Ψυχογιού στον "93.8": "Ο καρκίνος μαστού μας αφορά όλους!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για θέματα του καρκίνου του μαστού, που θα αναλυθούν σε ενημερωτική ομιλία στην Τρίπολη, μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" η χειρουργός Βάσια Ψυχογιού - Σαραντοπούλου.

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο "Mainalon Resort" ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού. Τα θέματα, που θα θιγούν, είναι τα ακόλουθα:

 

1) Προληπτικός έλεγχος. Σε ποια ηλικία οφείλει να ξεκινά και τι ακριβώς περιλαμβάνει;

2) Μαγνητική μαστογραφία. Μία σχετικά νέα εξέταση. Είναι καλύτερη από τη συμβατική μαστογραφία και ποιες ασθενείς πρέπει να υποβάλλονται σε αυτή;

3) Κληρονομούμενος καρκίνος μαστού. Πότε και με βάση ποια κριτήρια πρέπει να υποβάλλομαι σε γενετικό έλεγχο;

4) Διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού. Πως πρέπει να το αντιμετωπίσω; Πως πρέπει η οικογένεια να περιβάλλει την ασθενή;

 

Τέλος με τη βοήθεια δυο μοντέλων και σε πραγματικό χρόνο θα καταδειχθεί ένας εύκολος νομίζω τρόπος τον οποίο οι γυναίκες αλλά και άνδρες μπορούν να υιοθετήσουν προκειμένου να αυτοεξετάζονται.

 

Ποιους άνδρες αφορά ο καρκίνος του μαστού; Ποιοι είναι οι επιστήμονες - σύμβουλοι, που θα συμμετάσχουν στην ομιλία; Ποια ταμπού υπάρχουν στην κοινωνία μας; Υπάρχουν γυναίκες στην εποχή μας, οι οποίες δε γνωρίζουν τη χρησιμότητα της μαστογραφίας; Ποιοι είναι οι στόχοι αυτής της ομιλίας; Ποιο είναι το μήνυμα, που στέλνει η χειρουργός σε άνδρες και γυναίκες;

 

Ακούστε, όσα είπε η κυρία Ψυχογιού - Σαραντοπούλου...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.