Συνεντευξεις

Αλυσσανδράκης στον 93.8: '' Η παραδοσιακή μουσική είναι η ταυτότητα του έθνους μας '' (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον Αρκαδία 93.8 και την εκπομπή ''Πάνω Στην 'Ωρα'' με τη Δέσποινα Παπαδάτου μίλησε ο λυράρης και ερμηνευτής κρητικών τραγουδιών, Γρηγόρης Αλυσσανδράκης, με αφορμή την αποψινή ζωντανή του εμφάνιση στη μουσική σκηνή της Τρίπολης ''Η Φωλιά του ΚούΚου''! 

 

 

Γεννημένος το 1984 στην Αθήνα, γιος του σπουδαίου Ρεθεμιώτη Χορευτή και Χοροδιδασκάλου Ιωάννη Αλυσσανδράκη και της Μαρίας Αλεβυζάκη, έλαβε παραδοσιακές βάσεις  από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του. Τα βιώματα που απέκτησε, τον οδήγησαν σε αυστηρώς παραδοσιακά Κρητικά Μουσικά μονοπάτια, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του τις κλασσικές μουσικές σπουδές, που είχε ξεκινήσει στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, για χάρη της Κρητικής μουσικής. Αφού τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως «Τεχνικός Δικτύων και Επικοινωνιών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» επίσης στην Αθήνα, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα Κρητικής Μουσική.

Μας μίλησε για το ρόλο και την αναγκαιότητα διαφύλαξης της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, για την παγκοσμιοποίηση, την αγάπη του για την κρητική μουσική, τη συγγένεια της Κρήτης με τον Πόντο, αλλά και τη γνωριμία του με το κοινό της Τρίπολης, μέσα από την πολλάκις παρουσία του στη μουσική σκηνή της πόλης μας ''Η Φωλιά του ΚούΚου''!

Ακούστε, όσα μας είπε!

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.