Συνεντευξεις

Παυλής στον 93.8: "Οι εξελίξεις για τα σκουπίδια..." (HXHTIKO)

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στον Αρκαδία 93.8 και την εκπομπή "Όλα Τώρα" με την Τόνια Μεγρέμη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

 

 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και των Δημάρχων της Πελοποννήσου για το θέμα των απορριμμάτων, στα όσα ακούγονται για επανεξέταση του έργου της Περιφέρειας, στο σχεδιασμό του Δήμου για το Μεγαβούνι, αλλά και στη στάση που σκοπεύει να κρατήσει αναφορικά με τον ρόλο, που ζητούν όλοι οι δήμαρχοι γύρω από το κομμάτι της διαχείρισης των σκουπιδιών.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

"Υπάρχει ένας ανάδοχος που λέγεται ΤΕΡΝΑ και μια σύννομη σύμβαση. Το θέμα είναι, πως η κυβέρνηση σε σχέση με τον καινούργιο σχεδιασμό απαιτεί απ ότι μας είπε ο κ.Τσιρώνης να εναρμονιστεί h TERNA πλήρως με τον εθνικό σχεδιασμό, ενώ εξέφρασε και την κάθετη αντίρρηση του σε θέματα όπως το κόστος διαχείρισης, τα χρόνια και η εγγυημένη ποσότητα. Για όλα αυτά τα θέματα, έχει δοθεί προθεσμία μέχρι 31 Ιανουαρίου  στην ΤΕΡΝΑ, για να επανατοποθετηθεί επί του θέματος. Επίσης ένα ζητούμενο είναι να γίνουν περισσότερες οι μονάδες στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα να γίνουν πέντε".

 

"Εμάς δεν μας κάλεσε ποτέ κανείς στην όποια διαπραγμάτευση, οπότε ότι έχει γίνει, έχει γίνει ερήμην μας και ερήμην και των πολιτών, γιατί εμείς τους εκπροσωπούμε".

 

"Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει ούτε που θα πάει το σκουπίδι μας, ούτε με πόσα χρήματα θα πάει".

 

"Το επόμενο δεκαήμερο αποφασίστηκε στην όποια συνάντηση γίνει, να λαμβάνει μέρος και ο ΦΟΔΣΑ. Δεν μπορεί να συζητούν αυτοί που δεν έχουν το δικαίωμα διαχείρισης, όπως η Περιφέρεια και το Υπουργείο και να μην συμμετέχουμε εμείς σαν Δήμοι. Το είπα και στον Τσιρώνη. Ποιος είναι που θα αποφασίσει και θα μας πει τι θα κάνουμε έτσι απλά; Δεν μπορούν οι Δήμοι να μην είναι παρόντες στην συγκεκριμένη συζήτηση".

 

"Τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης είναι στον Άγιο Βλάση και σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για να μπορέσουν να απομακρυνθούν".

 

"Το Μεγαβούνι μας είναι απαραίτητο, γιατί θα δώσει λύσεις και σε άλλα θέματα. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει συζητηθεί με την ΤΕΡΝΑ, είναι για τα αστικά απόβλητα ή κάποια άλλα οργανικά. Δεν μας έχουν πει τίποτα για τα οικοδομικά ή τα βιομηχανικά απόβλητα για παράδειγμα".

 

"Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για το Μεγαβούνι. Οι αλλαγές στους νόμους και οι εκλογές μας πήγαν λίγο πίσω". 

 

"Έχουμε ένα σχεδιασμό, που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την αποκατάσταση τόσο της Αγίας Τριάδας όσο και του Πλατώματος".

 

"Το θέμα της τιμής για το κόστος διαχείρισης στο έργο της Περιφέρειας είναι πολύ υψηλό. Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο". 

 

"Ο κ.Τσιρώνης μας είπε, πως είναι στο χέρι των Δήμων, να κάνουν, αν πιστεύουν πως μπορούν μια διαχείριση απορριμμάτων. Επίσης μας ζήτησε να του δώσουμε τη συνολική παραγόμενη ποσότητα σε κάθε Δήμο, για να υπολογίσει τις ποσότητες, για να μπορεί να μιλήσει και με την ΤΕΡΝΑ, για τις ποσότητες που πραγματικά παράγονται".

 

"Εγώ δεν θα δεχτώ να πενταπλασσιάσω τα τέλη για να καλύψω τις ποσότητες που λέει η εταιρεία. Τα 62 ευρώ που ακούγεται, δεν είναι η αληθής τιμή. Η τιμή μαζί με μεταφορικά για 150.000 τόνους πάει πάνω από εκατό ευρώ. Για πάνω από 150.000 τόνους πάμε στα 35 ευρώ. Κάνουν λάθος όμως να βάζουν μια μεσοσταθμική τιμή της τάξεως των 62 ευρώ, γιατί δεν υπάρχουν τόσοι τόνοι απορριμμάτων σήμερα".

 

Περισσότερα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί....

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.