Συνεντευξεις

"Ούτε ακούει ούτε και κάνει τίποτε ο κ. Παυλής" (video)

Συνέντευξη στον arcadia938 παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης Γιαννης Σμυρνιώτης, στις 8 Μαρτίου 2018, για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε αναλυτικά σε προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο, αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη θέση των γυναικών στην ελληνική κοινωνία σήμερα. 

Ειδκότερα, με αφορμή και  την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι "τα τελευταία χρόνια με την κρίση μάλλον η θέση τους έχει υποβαθμιστεί γιατί καλώς ή κακώς είναι τα εύκολα θύματα σε αυτό τον κυκεώνα που ζούμε. "

Με τον Καλλικράτη, βελτιώνεται και αυξάνεται η ποσόστωση (σ.σ. αναφορικά με τη συμμετοχή γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση) αλλά νομίζω πως, δεν μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο με νομοθετικές ρυθμίσεις. Η ποσόστωση πρέπει να επιβληθεί από την κοινωνία. Πλέον, η θέση της γυναίκας έχει ενισχυθεί σε όλες τις επιστήμες. Κατά τη δική μου θητεία υπήρχαν γυναίκες σε καίρια πόστα και ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά.

Σε ότι αφορά το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε ότι:

Εμείς κάναμε μια συνάντηση πριν την έλευση του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή του συνεδρίου και νομίζω ότι δεν υπήρχε κάποια σοβαρή προετοιμασία από το Δήμο Τρίπολης για αιτήματα που έπρεπε να μπουν. Στο κλείσιμο του Συνεδρίου, ο κ. Παυλής ανακοίνωσε κάποια έργα τα οποία είναι όλα στη θεωρία. Δεν υπάρχει κάτι απτό. Το μόνο που φαίνεται να υλοποιείται είναι αυτό με τα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου γιατί είναι δρομολογημένο και δεν έχει σοβαρό κόστος.

Στο θέμα της μέχρι τώρα θητείας του κ. Παυλή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Λένε πως έκαναν οικονομικό νοικοκύρεμα. Να μας το πούνε με νούμερα αυτό! Δεν έχει κάνει τίποτα! Εγώ θέλω απολογισμό της θητείας του κ. Παυλή. Έπρεπε να έχει κάνει ανοιχτή συνεδρίαση του Δήμου για τον απολογισμό, όπως λέει ο νόμος, αλλά δεν έχει γίνει ποτέ αυτό γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να πει. 

Για το  θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων ο κ. Σμυρνιώτης είπε, μεταξύ άλλων, :

Θεσμικά και με το νόμο δεν προβλέπεται το δημοψήφισμα. Από 2012, που το πρόβλημα έγινε εμφανές στην Τρίπολη, ο κ. Παυλής μας έλεγε για κάποια λύση και τώρα είναι 4 χρόνια Δήμαρχος και κουνάει το δάχτυλο στον κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος του είπε ότι αν υπάρχει κάποια σοβαρή λύση, να κάνεις μόνος σου τη διαχείριση. Βέβαια, για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει και το νομοθετικό πλαίσιο. Όταν μιλάει ο κ. Παυλής για μηδενική διαχείριση, μάλλον εννοεί το πλάτωμα. Η εταιρεία που έφερε ο κ. Παυλής δραστηριοποιείται στις αραβικές χώρες, που προφανώς, υπάρχουν άλλες αντιλήψεις περί διαχείρισης των απορριμμάτων..

Στις 29 /1 υπέγραψε σύμβαση προετοιμασίας του έργου στο Μεγαβούνι, πρέπει να κάνει μελέτη αναδάσωσης για κάποιο άλλο σημείο, ακόμα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η μόνη νόμιμη διαχείριση που έγινε στην Πελοπόννησο ήταν αυτή με τη μεταφορά στη Φυλή. Το πρόβλημα είναι στο σχεδιασμό των μεταφορών στην Πελοπόννησο.  Επιβάλλεται να γίνει και η τετραπλή διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή ! Την εφαρμογή της ανακύκλωσης την ξεκίνησα εγώ...δεν υπήρχε στην Τρίπολη. Τα περί μηδενικού υπολείμματος είναι αερολογίες. "Έφαγα" τη μισή μου θητεία στην Αθήνα για να λυθεί το πρόβλημα, είχα πάει 42 φορές στο αρμόδιο Υπουργείο! Στον κ. Παυλή δεν άρεσε η Αγία Τριάδα και πήγε τα σκουπίδια στο δάσος!

Νομίζω πως μπορεί να υπάρξει, τουλάχιστον, η πρόβλεψη, στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί για την κεντρική διαχείριση, περί αναπροσαρμογής της όποτε πρέπει, σύμφωνα και με το παράδειγμα της νήσου Μαγιόρκα.

 

Για το ζήτημα της Κ.Ε.ΔΗ.Τ, ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε:

Αυτό που συμβαίνει με την ΚΕ.ΔΗ.Τ είναι σκάνδαλο. Το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου θα  έπρεπε να έχει τελειώσει. Ακούμε, πάλι, για ορκωτούς λογιστές και άλλα τέτοια, έχουν περάσει όμως τρία χρόνια από το 2015. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι πήραμε και τι παραδώσαμε. Πρέπει να υπάρξει σοβαρή, επιτέλους, αντιμετώπιση του ζητήματος, γιατί οι υπάλληλοι της επιχείρησης-οι περισσότεροι είναι γυναίκες, δε- αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, συχνά χωρίς να αμείβονται.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.