Συνεντευξεις

Τσιαμούλος: Τα "λαμόγια" κούρασαν τον κόσμο πλέον...

Το "όραμά" του για το Δήμο Τρίπολης παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νίκος Τσιαμούλος, σε συνέντευξή του στον Arcadia 93.8 και τον Νίκο Γρίτση.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα" αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής στη νοοτροπία διοίκησης του Δήμου αλλά και στην υιοθέτηση ενός μελλοντικού σχεδιασμού που θα εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική της Τρίπολης, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Καθώς μάλιστα, η συνέντευξη έλαβε χώρα στον Άνω Καρδαρά, έναν χαρακτηρισμένο "παραδοσιακό οικισμό", στον οποίο ο κ. Τσιαμούλος διατηρεί επιχείρηση- (σ.σ. τουριστικό ξενώνα και κατάστημα εστίασης) την οποία κατόρθωσε να δημιουργήσει με τη "βοήθεια" κοινοτικών κονδυλίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχειρηματικότητα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ο ίδιος λόγω της "αδράνειας" που χαρακτηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή, κατά τα λεγόμενά του.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως δήλωσε ο κ. Τσιαμούλος, έχει μηνυθεί από πελάτες του τουριστικού ξενώνα λόγω του κακού οδικού δικτύου της περιοχής!

Όπως λέει ο κ. Τσιαμούλος:

"Εδώ φαίνεται η καρδιά της επιχειρηματικότητας. Πως δηλαδή μπορεί ένας άνθρωπος να δημιουργήσει κάτι το ξεχωριστό, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει η Ευρώπη. Αυτό μπορεί να γίνει και στο Δήμο. "Είμαστε στις 5 τελευταίες θέσεις σε απορροφητικότητα (σ.σ. Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων) Ποτέ δεν διεκδικήσαμε χρήματα, όπως άλλοι όμοροι Δήμοι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διεκδικηθούν, αλλά τα πάντα ξεκινούν από το "νοικοκύρεμα" του Δήμου. Είναι ένας από τους βασικούς "άξονες". 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο επικεφαλής της παράταξης που φιλοδοξεί "ν' αλλάξει τα δεδομένα", αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που, κατά τη γνώμη του, αποτελούν τα βασικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει, διαχρονικά, την Τρίπολη στο σημερινό "τέλμα", προτείνοντας και συγκεκριμένες λύσεις, οι οποίες περιγράφονται με σαφή τρόπο στο σχετικό πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιήσει ο συνδυασμός του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε πως κουράστηκε να βλέπει την πόλη να "διασύρεται" σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας λόγω διαφόρων αφορμών, όπως τα αδέσποτα και τα απορρίμματα, υποστηρίζοντας πως η Τρίπολη μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στις πρώτες Ελληνικές πόλεις, όσον αφορά την καινοτομία και την οργάνωση, καθώς διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

 

Βασική προϋπόθεση γι' αυτό, κατά τον κ. Τσιαμούλο, είναι η αλλαγή νοοτροπίας συνολικά, η συλλογικότητα και η συνεργασία, ακόμα και μεταξύ δημοτικών παρατάξεων-καθώς αυτό φαίνεται "αναπόφευκτο" πλέον, προκειμένου να διοικηθεί αποτελεσματικά ο Δήμος.

Βεβαίως, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το τι σημαίνει, κατ' αυτόν, η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των εκλογών και η εφαρμογή της απλής αναλογικής και το.."πάρτυ" που γίνεται γύρω από τη "βιομηχανία μελετών" όπως την ονομάζει.

Τέλος, ο κ. Τσιαμούλος έδωσε έμφαση στις προτεραιότητες που θα έχει ο ίδιος ως Δήμαρχος, εφόσον επιλεγεί από τους πολίτες.

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ..

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.