Συνεντευξεις

Αδέσποτα: Τι θα πράξει άμεσα ο Δήμος Τρίπολης (video)

Ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του Δήμου για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων σε συνέντευξή του στον arcadia 93.8 την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Περί πλήρους εφαρμογής του νόμου, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, δεσμεύτηκε ο κ. Τζιούμης, επισημαίνοντας κάτι πολύ σημαντικό: Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, τ' αδέσποτα ζώα, μετά την προσήκουσα διαδικασία συλλογής και φροντίδας τους, θ' αφήνονται ελεύθερα σε "ζώνες επανένταξης", οι οποίες δεν θα γειτνιάζουν με σχολεία, πλατείες  και, γενικά, χώρους όπου σημειώνεται αυξημένη παρουσία πολιτών σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε μια σειρά από ενέργειες που θα γίνουν άμεσα και θα οδηγήσουν, όπως ανέφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα στον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων.

Ο κ. Τζιούμης δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στα δεσποζόμενα ζώα, παροτρύνοντας τους πολίτες να μην αμελούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο νόμο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο, όπως τόνισε, είναι απολύτως συνδεδεμένο με την πορεία της ολοκληρωμένης διαχείρισής τους στο πλαίσιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει πρόταση της Δημοτικής Αρχής σ' επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, ενώ θα επιδιωχθεί, με κάποιο τρόπο, να εκφραστούν και οι πολίτες περί αυτού.

Δείτε εδώ  τι είπε για τα παραπάνω θέματα ο κ. Τζιούμης στο Γιώργο Ηλιόπουλο..

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.