Συνεντευξεις

Α21, επιλογή κατηγορίας ΕΦΚΑ, οικονομία και κορωνοϊός (ηχητικό)

Το επίδομα παιδιού, η κατηγορία ΕΦΚΑ της επιλογής μας και τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης της ελληνικής οικονομίας μετά το πλήγμα του κορωνοϊού συζητήθηκαν με τον φοροτεχνικό, Δημήτρη Ζάβο.

"Έχει ήδη ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, το οποίο πρόκειται να καταβληθεί στις 31 Μαρτίου και από εκεί και μετά την τελευταία μέρα κάθε δεύτερου μήνα. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και ίδια με αυτή, που γνωρίζαμε ως τώρα (κωδικοί taxisnet των γονέων και ΑΜΚΑ παιδιού/-ών).Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε επιβεβαίωση φοίτησης του παιδιού στο σχολείο με κάποιο ειδικό έγγραφο ή ότι δεν επαναφοιτά λόγω υπέρβασης ορίου απουσιών" διευκρινίζει μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Ζάβος.

Αναφορικά με την επιλογή κατηγορίας ασφάλισης από ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο κ. Ζάβος τονίζει: "Μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι ασφαλιζόμενοι να επιλέξουν την κατηγορία ασφάλισής τους, η οποία θα λειτουργήσει αναλογικά για τη συνταξιοδότησή τους."

Ποιες διευκρινίσεις χρειάζεται να λάβουμε υπόψη για τις κατηγορίες του ΕΦΚΑ, ώστε να μη ζημιωθούμε; Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων; Είναι φρόνιμο και "ασφαλές" να συμπληρώνουμε μόνοι μας τη φορολογική μας δήλωση; Ποιοι πρέπει να απευθύνονται οπωσδήποτε σε φοροτεχνικό;Τι θα συμβεί με τις επιχειρήσεις, που πλήττονται οικονομικά από την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.