Συνεντευξεις

Τζιούμης: Τα μέτρα του Δήμου για τον Κορωνοϊό (ηχητ.)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης στον arcadia938 για την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος για την αντιμετώπισή της.

Την Πέμπτη, 19η Μαρτίου 2020, κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται, ουσιαστικά, υπό καθεστώς "καραντίνας" λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" για τη συνέχεια και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων εν μέσω μιας πολύ δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης.

Ο κ. Τζιούμης, αφού αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαρτίου το οποίο έγινε "δια περιφοράς", ανέφερε και μια σειρά από μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία.

Επιπρόσθετα, τόνισε πως το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" συνεχίζεται κανονικά και, ουσιαστικά, μετατρέπεται σε "κινητή μονάδα" παροχής υπηρεσιών σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τα σοβαρώτερα προβλήματα αυτή την περίοδο. Μάλιστα, ο κ. Τζιούμης ζήτησε να υπάρξει "ατομική ευθύνη" και σ' αυτή την περίπτωση από την πλευρά των δημοτών και όχι "κατάχρηση" της υπηρεσίας αυτής.

Τέλος, όσον αφορά την πανδημία, επεσήμανε πως το μόνο αποτελεσματικό μέτρο αυτή τη στιγμή για ν' αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της  είναι το να μένουμε σπίτι, δηλώνοντας, παράλληλα, "αισιόδοξος" για την πορεία εύρεσης αποτελεσματική θεραπευτικής μεθόδου για τον ιό. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τζιούμη εδώ.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.