Συνεντευξεις

Αναγνώστου στον 93.8: "Δε θέλουν να γυρίσουν στην Τουρκία" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Κατερίνας Κανέλλη "Ραντεβού στις 12" μίλησε η δημοσιογράφος του "Ράδιο Αλήθεια", Ειρήνη Αναγνώστου, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Χίου.

 

Αναφορικά με το αν αναζητούνται οι πρόσφυγες, οι οποίοι φέρονται να εγκατέλειψαν το hot spot όπου φιλοξενούνται στη Χίο, η Ειρήνη Αναγνώστου διευκρίνισε:

 

"Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας δεν ψάχνουν κανέναν πρόσφυγα, καθώς όλοι παραμένουν στο χώρο, όπου αρχικά εγκαταστάθηκαν. Επρόκειτο, να αποχωρήσουν από το νησί 203 πρόσφυγες, με προορισμό την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. Όταν όμως πληροφορήθηκαν για την επιστροφή τους στο τουρκικό έδαφος, μόνο οι 66 από τους 203 ακολούθησαν τη διαδικασία. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος αίτησης ασύλου, κάτι που φύλαγαν να κάνουν στην τελευταία χώρα-σταθμό του προσφυγικού τους ταξιδιού."

 

Η κ. Αναγνώστου πρόσθεσε, ότι τελικά οι μέθοδοι της Ευρώπης και της Ελληνικής Κυβέρνησης για το προσφυγικό έφεραν προφανώς αποτέλεσμα, καθώς το τελευταίο 24ωρο και παρά τις καλές καιρικές συνθήκες υπάρχει μηδενική προσφυγική ροή στο νησί της Χίου. 

 

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος προχώρησε και σε διευκρινήσεις σχετικά με τα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο νησί και είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό μίας γυναίκας.

 

Ακούστε, όσα είπε η Ειρήνη Αναγνώστου...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.