Συνεντευξεις

Start Up Greece Week: Πάνω από 2.000 εγγραφές στην Τρίπολη

Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και City and Public Relations Manager of Υouth Entrepreneurship Club Tripoli, Γιώργος Προκόπος, μίλησε στον Αρκαδία 93,8.

Ο κ. Προκόπος μίλησε για τη μεγαλύτερη δράση για τις Startup στην Ελλάδα, η οποία για πρώτη φορά διεξάγεται στην Τρίπολη, στην εκπομπή του Ράδιο Αρκαδία 93,8 και στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου, μία εβδομάδα γεμάτη από online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις.

"Είναι μια δράση που γίνεται για 5η συνεχή χρονιά, μια δράση γεμάτη πάθος και καινοτομία για την επιχειρηματικότητα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μην την αναβάλλουμε λόγω της πανδημίας, η δράση γενικά γίνεται και διαδικτυακά, απαιτεί εγγραφή στα επίσημα site του start up Greece για να μπορεί κάποιος να συμμετέχει και να παρακολουθήσει πάνελ, ομιλίες και φυσικά workshops και περιμένουμε όλοn το κόσμο να συμμετέχει", τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: "Σίγουρα υπήρχε μια δυσκολία διότι βαδίζουμε σε ένα δύσκολο μονοπάτι, λόγω ότι δεν θα έχουμε την φυσική παρουσία του συνεδρίου που θα γινόταν και θα διεξαγόταν στην Τρίπολη. Ήταν μια απόφαση τελευταίας στιγμής που έλαβαν όλα τα παιδιά του οργανισμού, 30 συν-εθελοντές οι οποίοι έχουν μέσο όρο τα 23 έτη, φοιτητές οι περισσότεροι, γεγονός αξιοσημείωτο. Οι αποφάσεις ελήφθησαν μέσα σε 10 μέρες, κανένας δεν περίμενε τόσο μεγάλη συμμετοχή, έχει φοβερό αντίκρισμα και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη, ακόμα και παγκόσμια δράση τόσο σε διάρκεια όσο και σε άτομα ομιλητών".

"Πίσω απ' όλο αυτό κρύβεται ο νεανικός οργανισμός επιχειρηματικότητας όπου φέρει και την υπογραφή της Τρίπολης όπου το παράρτημα εδώ ξεκίνησε από το Σεπτέμβρη του 2019 με μεγάλη χαρά από τον Θάνο Παράσχο, εμένα, την Ιωάννα Ρούσου και τον Γιάννη Τσιάβο, εργατικά παιδιά όλοι με αμείωτο πάθος και ζήλο για τη δουλειά που κάνουν εθελοντικά και νομίζω ότι ήταν η ευκαιρία και το έναυσμα να αναπτύξει  το επιχειρηματικό της σύστημα και η Τρίπολη.

Μπορεί ακόμα να δηλώσει κάποιος συμμετοχή μπαίνοντας στο επίσημο site για να κατοχυρώσει μια θέση για τα workshops, αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει τις on line ομιλίες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο ανά πόλη θα σταλθεί ένας κοινός σύνδεσμος. Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή εγγραφή.  

Για να είμαι ειλικρινής η αρχή ήταν εκπληκτική και θέλουμε να το προωθήσουμε και άλλο, ωστόσο πίσω από αυτές τις δύο μέρες κρύβονται ακόμα 18 pre-event και ένας τουλάχιστον μήνας δουλειάς για να μπορέσει να γίνει η προθέρμανση και να μπορέσει ο κόσμος να κατανοήσει τι πρόκειται να ακολουθήσει την εβδομάδα την οποία διανύουμε. Ολα τα pre event είναι On line τα οποία ο κόσμος παρακολούθησε από τα κανάλια της start up Greece week , ο κόσμος πήρε μια πολύ καλή πρώτη γεύση όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και ήδη τα workshop είναι sold out.

Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει και χωρίς εγγραφή αλλά δεν το προτείνω. Χωρίς εγγραφή δεν θα μπορεί κάποιος να εγγραφεί στα ιδιωτικά λινκ και χωρίς αυτό το λινκ δεν μπορείς να ενταχθείς στις online ομιλίες και στα workshops.

Mιλάμε για 70 συνομιλητές για αυτή την εβδομάδα και για 100 συνομιλητές καθ' όλη τη διάρκεια των pre-event, είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός ομιλητών, οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 2000 μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια ονόματα του πάνελ της Τρίπολης. O κύριος Χρήστος Κούτρας διακεκριμένος δημοσιογράφος από το ΣΚΑΙ , Δώρα Τραχανά, κ. Κολόπουλος, τον κ. Αλέξανδρο Παπασπυρίδη και τον κ.Καραμπέτσο καθηγητή στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πολύ δυνατό πάνελ ομιλητών, πολύ δυνατά ονόματα και νομίζω μόνο κέρδος και όφελος θα έχει όποιος το παρακολουθήσει.

Όλα τα πάνελ ξεκινούν νωρίς, σχεδόν 2 το μεσημέρι, υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα, το πάνελ της Τρίπολης θα διαρκέσει 2 ώρες θα διεξαχθεί την Κυριακή και ώρα 4-6 το απόγευμα. Το συνέδριο είναι ανοιχτό προς όλο το κόσμο, είναι δωρεάν, δεν θα είχε νόημα αν δεν ήταν δωρεάν, αυτό σημαίνει εθελοντισμός, παροτρύνω το κόσμο να συμμετάσχει σε αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξανά γίνει στα χρονικά.

Τα θετικά του να παρακολουθήσει κάποιος το συνέδριο πέρα από την εξέλιξη του επιχειρηματικού υποβάθρου, είναι να αποκτήσει τεχνογνωσία, να έρθει σε επαφή με τους ομιλητές, με επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές.

Μια πολύ καλή ευκαιρία του διαγωνισμού είναι ότι υπήρχε μια πρόσκληση για ιδέες για παρουσιάσεις 60 δευτερολέπτων, οι εγγραφές βέβαια, έκλεισαν χτες το βράδυ, κάθε ομάδα μπορεί να παρουσιάσει τη δική της επιχειρηματική ιδέα και να αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή και να λάβει δώρο με μεγαλύτερη αξία των 10.000 ευρώ.

Μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, δεν χρειάζεται να υπάρχει εκπαιδευτικό υπόβαθρο, η επιχειρηματικότητα εντάσσεται σε όλο το ευρύ φάσμα γενικότερα της καινοτομίας και της ζωής μας".

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.