Συνεντευξεις

Καμπύλης στον 93,8: Χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες οι παραλίες στο Άστρος

Συνέντευξη παραχώρησε στην Αγγελική Σπυροπούλου και στη συχνότητα του Ράδιο Αρκαδία 93,8 ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης.

Οι τρέχουσες εξελίξεις στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Φυσικά οι προετοιμασίες για το Σαββατοκύριακο στις οργανωμένες παραλίες και τα θέματα εστίασης, αλλά και το θέμα του τουρισμού, αναπτύχθηκαν από τον κ. Καμπύλη.

"Η απόφαση αναφέρεται στις οργανωμένες παραλίες που θέτει τις προϋποθέσεις και το πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να λειτουργούν. Eμείς στο Δήμο μας έχουμε παραλίες που έχουν γαλάζια σημαία, και προφανώς σε αυτές αναφέρεται η απόφαση, τα καταστήματα, δεδομένων των συνθηκών ,δεν μπορούν να αναπτύξουν ξαπλώστρες γιατί περιμένουμε να δούμε πως θα γίνει η εκμίσθωση για το 2020.

H απόφαση που ελήφθη και ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στις οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν, δίνει το δικαίωμα σε καταστήματα που εκμεταλλεύονται παραλίες,να λειτουργήσουν με take away, εκτός από αλκοολούχα ποτά, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν θα υπάρχουν. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πέραν από τρεις καντίνες τις οποίες εκμισθώνει ο Δήμος, υπάρχουν και κάποια καταστήματα που εκμεταλλεύονται την παραλία. Αυτά τα καταστήματα δεν έχουν εκμισθώσει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει προκύψει η εγκύκλιος.

Περιμένουμε τον κόσμο απλά θα εξυπηρετούνται από καταστήματα με take away, και δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε ξαπλώστρες.

Εμείς ως Δήμος από 1η Ιουνίου έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, την επόμενη εβδομάδα, για τον καθαρισμό των παραλιών και περιμένουμε και την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης της παραλίας. Δεν είναι απόλυτη δικαιοδοσία του Δήμου και να μπορεί ο Δήμος να τις διαχειριστεί, όλη η διαδικασία εξαρτάται από την εγκύκλιο του Υπουργείο η οποία εκμεταλλεύεται μαζί με εμάς τις παραλίες.

Οι παραλίες που θα ανοίξουν, που έχουν γαλάζιες σημαίες, είναι ο Άγιος Αντρέας, Ατσίγκανος, Καλλιστώ, Ξηροπήγαδο. Με την ευρύτερη έννοια δεν έχουμε εμείς παραλία που να ελέγχεται η είσοδος, είναι ανοιχτές οι παραλίες από τη στιγμή που επιτρέπεται κάποιος να κολυμπήσει. Είναι προσβάσιμη σε όλο το κόσμο. Δεν ελέγχεται η έξοδος και η είσοδος των ατόμων.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ κόσμο, δεν νομίζω ότι υπήρχαν προβλήματα. Γενικότερα, αυτό που τονίζουμε συνέχεια είναι να κάνουμε λίγο υπομονή και να προσέχουμε λίγο προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα αργότερα. Καλό είναι να το ευχαριστηθούμε αλλά να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τις προϋποθέσεις του Υπουργείου Υγείας.

Με την επικοινωνία που έχουμε με τα καταστήματα δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ανοίξει κάποιος, απλά βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να πάρουμε αποφάσεις και η πρόθεση μας είναι να χορηγήσουμε όπου υπάρχει δυνατότητα περισσότερο κοινόχρηστο χώρο με την ίδια τιμή, να μην πληρώσουν τα επιπλέον τετραγωνικά. Σε όποιο κατάστημα δεν υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσει τα τετραγωνικά να είναι μειωμένα τα κοινόχρηστου χώρου κατά 50%. Στο κομμάτι των παραλιών είμαι λίγο επιφυλακτικός γιατί δεν εξαρτάται από εμάς, σε αντίθεση με τον κοινόχρηστο χώρο που είναι καθαρά στην δικαιοδοσία του Δήμου.

Η εικόνα που έχω από το Παράλιο Αστρος είναι ότι όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την 1η Ιουνίου.

Δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης από την κυβέρνηση, γιατί είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση που ζούμε. Ολα εξαρτώνται από το πως κινείται η διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων, όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα στο υγειονομικό κομμάτι. Αν δεν έχουμε κρούσματα του κορωνοϊού μπορεί να υπάρχει ενημέρωση για αποκλιμάκωση νωρίτερα. 

Δεν γίνεται να παίζουμε με θέματα υγείας αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία, σίγουρα έχουμε μεγάλες επιπτώσεις οικονομικές που θα φανούν και τους επόμενους μήνες, αλλά η υγεία προέχει".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.