Συνεντευξεις

Πάνω στην κρίση... γύρισε στη φύση! (photos)

Αφήνοντας την πόλη για μια πιο ποιοτική ζωή.

Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία και στο τραμ τα τελευταία χρόνια.

Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στην Αθήνα σε συνδυασμό με τη δυσκολία εξέλιξης σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω οικονομικής κρίσης, τον ώθησαν να ακολουθήσει το όνειρο του, να ζήσει στην επαρχία και να δημιουργήσει το Explore Mainalo.


Η μετάβαση ήταν δύσκολη;

Δεν ήταν δύσκολη για εμένα η μετάβαση από τη πόλη στο χωριό, διότι έχω περάσει τα παιδικά μου χρόνια στη Νυμφασία, από όπου και κατάγομαι.

Πως περνάς το χρόνο σου στο χωριό;

Ανάλογα την εποχή καταπιάνομαι και με κάποια διαφορετική ασχολία. Για παράδειγμα συλλέγουμε τσάι του βουνού, βαλσαμόχορτο, ρίγανη, φλισκούνι, μέλι, σπαράγγια, άγρια χόρτα και άλλα πολλά προϊόντα.

Το φλισκούνι τι είναι;

Άγρια μέντα.

Τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο στο βουνό;

Οι εναλλαγές της φύσης ανάλογα την εποχή και οι αποχρώσεις των δέντρων.

Τι δραστηριότητες κάνετε στο βουνό;

Πεζοπορία, τοξοβολία, ποδηλασία, επιβίωση βουνού, εταιρικά προγράμματα, μανιταροεξορμήσεις και διήμερα camp.

Έχω ακούσει ότι είσαι λάτρης των μανιταριών, υπάρχουν αρκετές ποικιλίες στο Μαίναλο, πως τα αξιοποιείς;

Ναι υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες, εδώδιμα και μη εδώδιμα μανιτάρια και τα αξιοποιώ μαγειρεύοντας τα σε πελάτες μαζί με φρέσκες τοπικές παπαρδέλες και προωθώντας τα σε εστιατόρια.

Προτείνεις την αποκέντρωση;

Την συνιστώ, αρκεί να είναι κάποιος αποφασισμένος να ζήσει στην επαρχία και να θυσιάσει κάποια πράγματα. Εγώ ήρθα αρκετά συνειδητοποιημένος, γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι τα έχω καταφέρει και δεν το έχω μετανιώσει.

Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου στο χωριό;

Το χωριό πιστεύω ότι είναι ιδανικός τόπος να ζήσεις, να κάνεις οικογένεια και να είσαι δημιουργικός έχοντας ποιότητα ζωής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.