Συνεντευξεις

"Οι επιστήμονες είναι γιατροί του σώματος, εμείς της ψυχής" (ηχητικό)

Στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" μίλησε η τραγουδίστρια, Ελένη Δήμου.

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή της στην Ασέα Αρκαδίας, η Ελένη Δήμου μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" γι" αυτήν τη βραδιά - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Σπανό με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Ασέας.

"Θα είναι μια βραδιά με υπέροχη μουσική, που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές! Μουσική, η οποία ακόμα μιλά στην ψυχή μας και μας "αγγίζει"!" είπε η δημοφιλής τραγουδίστρια, η οποία έφτασε στην καλλιτεχνική της ακμή κατά τις δεκαετίες 1980 & 1990.

Σχολιάζοντας τη διαχείριση και τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας, η κυρία Δήμου εξέφρασε το παράπονό της για τη μακροχρόνια απαγόρευση συναυλιών και την επίπτωση της στέρησης συνεύρεσης του κόσμου σε έναν μουσικό χώρο: "Τη στιγμή που κολλάει ο κορωνοϊός σε συναυλιακούς χώρους, δεν κολλάει σε λεωφορεία, μετρό και καράβια! Είναι δυνατόν; Η μουσική οδηγεί σε ανάταση ψυχής! Αυτό, λοιπόν, το έχουμε χάσει! Πώς θα είναι καλά κάποιος, αν δεν ακούσει μουσική να ηρεμήσει η ψυχή του; Ξέρετε πόσα ξεκινούν από την ψυχή και καταλήγουν στο σώμα; Οι επιστήμονες είναι γιατροί του σώματος, εμείς οι τραγουδιστές και οι συνθέτες είμαστε γιατροί της ψυχής!"

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της μουσικής παιδείας, στην πρόσφατη εμπειρία της κατά τη μετακίνησή της με καράβι για επαγγελματικούς λόγους, την επίσκεψή της σε κέντρο βραδινής διασκέδασης, το ξεχωριστό μουσικό στίγμα της κάθε εποχής και τι σημαίνει αυτό.

"Στον χώρο του μουσικού πολιτισμού δεν είμαστε υπέροχα καλύτερα. Νομίζω ότι δεν γίνονται από καρδιάς πράγματα. Γίνονται για να γίνουν. Δεν βρίσκω ψυχή, πιστέψτε με, αυτήν τη δυνατότητα την είχα από μικρό παιδί. Με "άγγιζαν" πράγματα, που είχαν ψυχή και αγωνία να μεταδοθεί η αγάπη, η συγκίνηση και αυτό ήταν, που κατάφεραν οι μεγάλοι συνθέτες. Γιατί έκαναν πράγματα, όχι που έπρεπε, αλλά που τους "έβγαινε". Σήμερα είναι μια εποχή που κάνουν γιατί "πρέπει"... Αυτό το "πρέπει" στη μουσική δεν είναι καλό!"

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.